Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

real_goldie

28. 4. 2008 10:19
prilis zjednodusene

Clanky sou tak zjednodusene, az sou zavadejici. Nejsem si jistej ze tyhle clanky nekomu pomuzou v lepsim foceni, nebo v pochopeni fot. zakonitosti. Podle mne uplnuho amatera spis zmatou a pro kohokoliv kdo si precet aspoj jednu slusnou knizku o foceni sou k nicemu.

0 0
možnosti
JS

cardic

28. 4. 2008 7:16
Fotky

Na tech fotkach je to Hradec Králové ? Žižkovi sady ?

0 0
možnosti
HU

HankaUl

28. 4. 2008 11:47
Re: Fotky

Správně, je to HK a Žižkovy sady 

0 0
možnosti
PP

norri

27. 4. 2008 18:55
Ukazkove foto

Nejak mi u tech prilozenych fotografii chybi kompozice. Sice je na nich patrne co jste chtel ukazat, ale na kompozici by se zapominat nemelo.

0 0
možnosti
U

unknown-man

27. 4. 2008 18:16
wtf?

Vážený pane Lajdare, vy opravdu píšete knihy o focení? Z vašich článků je patrné, že fotografickým zákonitostem rozumíte, s prominutím, jak koza petrželi. Články jsou nejenom plné tvrzení, kde zcela opomíjíte důležité aspekty toho, co hlásáte (zde například zcela chybí vztah mezi "udržitelností" času a ohniskem objektivu), ale hlavně i zcela nepřesnými a mnohdy nepravdivými informacemi, které značí, že vůbec nechápete, o čem píšete (nejvíce patrné v článku o širokáčích).

Nejsem si jist, že někdo s vaší úrovní znalostí by měl dělat "osvětu" a tím šířit bludy mezi amatérskou veřejnost, která by je mohla vzít za své.

0 0
možnosti
L

Lenka.Q

27. 4. 2008 20:25
Re: wtf?

Ta knížka vypadá jinak než tyhle příspěvky. Je sice psaná pro amatéry, takže některé věci hodně zjednodušuje, ale texty tady jsou mnohem stručnější a zjednodušenější.

Knížka se jmenuje Fotografické praktiky: Rady a inspirace pro dokonalejší fotografie a určitě může mnoha lidem pomoct. Tím samozřejmě nemyslím ani profíky, ani zkušené fotografy z řad amatérů.

0 0
možnosti
G

grablife1

27. 4. 2008 17:56
K tomu už jen dodám, že

nebude-li pršet nezmoknemRv

0 0
možnosti
L

Lenka.Q

27. 4. 2008 17:28
Plagiát?:o))

Jé, já mám Vaši knížku!:o)

Sice čtu Vaše příspěvky, ale ty o focení mi nic nového nějak nepřinášely... všecko mi to přišlo jakoby dávno jasné, známé. Dneska čtu tenhle článek, koukám na ty fotky a došlo mi, že už jsem je někde viděla. Zapátrala jsem nejprve v paměti, pak v knihovně a nakonec v jisté knížce, a když jsem se Vás už už chystala obvinit z plagiátorství a pokárat Vás, že byste měl uvádět zdroj, zjistila jsem, že jméno autora knížky se shoduje s Vaším...:o))

Tak Vám jen chci říct (a zároveň se omluvit), že jsem Vám tu pár týdnů křivdila, když jsem si říkala, že omíláte stokrát omleté věci. Protože je dost pravděpodobné, že některé ty dneska už zcela jasné věci, jsem původně získala od Vás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 235
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1513x
Lehce zapšklý optimista...

Seznam rubrik