Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J46a39n 22R72á65ž

17. 11. 2021 18:17

U všech živočišných druhů platí co svět světem stojí, že život je boj. Kdo je na boj připraven, má šanci být úspěšný a přežít. Jen lidé si sami jako berličku vytvořili utopickou představu , že život je procházka růžovým sadem, kde život s láskou k bližnímu svému je správnou cestou k přežití.

A trvají na tom, i když jim realita života stále dokazuje, že tomu tak vždy není.

Ale lidé jsou v podstatě takoví, jak ukazuje ten seriál...asi tak usuzuji z článku, že syrovou pravdu o lidech ukazuje.

0 0
možnosti
Foto

Lidé jsou odjakživa přitahováni násilím, utrpením druhých. Třeba veřejné popravy za Velké francouzské revoluce byly oblíbeným divadlem pro publikum, kterému se muselo líbit to svištění gilotiny a ukládání bezhlavých trupů do beden. Dnes třeba navštěvují putovní čínskou výstavu trupů, aniž by jim jasně docházelo, že jde o skutečné jedince, kteří byli zbaveni života (nějak si neumím představit, že jde jen o zemřelé přirozenou smrtí - zvláště při představě o jejich původu). Takže je v jistém směru logická popularita toho "díla", o němž píšete.

Bohužel, kde je poptávka, je i nabídka.

Zákaz nic nevyřeší, bylo by to totéž jako s prohibicí v USA. Základem je humanitní vzdělávání od prvních tříd, vystupování elit v médiích, jež by upozorňovaly na to, že každé sledování tohoto násilí nechává v lidech stopu, která jim škodí. Je to dlouhá cesta, avšak jediná možná.

Díky za Váš blog.

1 0
možnosti
  • Počet článků 547
  • Celková karma 8,62
  • Průměrná čtenost 428x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik