Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ctnostná společnost, je ozbrojená společnost.

0 0
možnosti
Foto

Jen drobná faktická poznámka, aby úvaha v článku byla doplněna daty:

Od počátlu 70. let do současnosti vzrostlo množství zbraní na osobu v USA na dvojnásobek. (z 0,6 na 1,2-1,3 zbraně na osobu).

Od počátku 70. do počátku 90. let bylo v USA zabito střelnou zbraní zhruba 8-10 lidí na 100000 obyvatel ročně. V roučasnosti je to přibližně 4-5, nebo-li polovina.

3 0
možnosti
Foto

Já bych to ještě doplnil o tento fakt: V hlavním městě USA Washingtonu je držení střelných zbraní pro sebeobranu zcela zakázáno a tamní počet vražd je 56.9 na 100 000 obyvatel. V městě Arlingtonu, hned za řekou, ale už v jiném státě, není držení zbraní k sebeobraně nijak omezeno a počet vražd je 1.6 na 100 000 obyvatel.

2 0
možnosti
Foto

Vynikající myšlenky. Stačí jen dodat: Staň se!

Obávám se však, že k takovémuto stavu v USA ani jinde na světě nikdy nedojde. Jsme součástí přírody a naše genetika je vytvořena bojem o přežití. Není to však černobílé. Součástí boje o přežití je se sdružovat, tak se jako skupina stát silnější a mít se lépe. Boj o přežití nemusí být veden jen zbraněmi, rozumná diplomacie a rozumná pravidla soužití by též měla být použita.

Extrémní situace, kterou popisujete, mi připomíná názory svědků Jehovových. Dle nich dokonce v ráji lvi jiná zvířátka nežrali a pásli se vedle antilop.

Přesto si myslím, že držení zbraní v USA by mělo být trochu omezeno, jak co se týče kontroly psychického stavu těch, co si je kupují, tak co se týče typů zbraní. To je však věcí občanů USA.

1 0
možnosti
Foto

Pokud bych byl v nouzi a měl na vybranou mezi zbraní a Vyšší sílou Přírody, tak (možná k vašemu obrovskému údivu) sáhnu jednoznačně po zbrani.

Obávám se, že vy, s vaší Vyšší sílou, byste se po takové situaci už dalšího kurzu kabaly nezúčastnil.

1 0
možnosti
  • Počet článků 542
  • Celková karma 8,71
  • Průměrná čtenost 419x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik