Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Školství by nejvíc pomohlo jeho odluka od státu.

0 0
možnosti
Foto

Bývaly doby, kdy studovat šel jen ten, který měl o vzdělání zájem. Dnes je výuka povinná. Sám vidím problém právě v tom MUSÍ. Jen co jsem se naučil číst, měl jsem normu sedm knížek týdně. Půjčoval jsem si je v knihovně na Mariánském náměstí v Č.B. Nečetl jsem jen a někdy i k mé škodě, povinnou literaturu. Chápu, že je třeba, aby všichni občané uměli číst, psát a počítat. Proč je však nutit studovat devět let, když si stejně ze školy odnesou jen to minimum, které byli ochotni i schopni vstřebat. Stát dokáže zmanipulovat občany. Měl by svou schopnost využít k propagaci učebních oborů. Aby se mládež bez maturity nestyděla za to, že se "jen" učí na zedníka, pekaře, kominíka, automechanika.....Vůbec by neuškodilo, kdyby se do učilišť přecházelo už z 5. třídy základní školy a během šesti- sedmi let v nich děti neučit zbytečnou teorii, ale naučit je dokonale a se vším všudy řemesla.

0 0
možnosti
DK

To se snad řeší každých 5 let a že by děti byly chytřejší, to se říct nedá. Mám názor, že chyba je na třech stranách: učitelé (nějak zaspali PC dobu a na jejich úvazek (i s přípravou) a plat by se to nemělo projevit. Děti sice mají k PC velice vstřícný vztah, ale asi špatným směrem, takže s mobily přilepenými k palci si koledují o artrózu ve dvaceti a nakonec je to rodina. Chápu dnešní rodiče, kteří žijí v kovidové době se spoustou povinností ve všech směrech, ale vyučovací látce mnozí nerozumí z pohledu jejich vlastního vzdělávání (cca 30 let). Takže určitě to zase bude nějaká nová, dobře placená komise.;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 549
  • Celková karma 8,39
  • Průměrná čtenost 427x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik