Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Laitmane, možná, že to je ten návrat k tradičním hodnotám, o kterých se dnes neustále mluví, a někteří je trvale popírají jako zastaralé a přežité klišé. Jedná se i o přirozený výběr partnerů, řídící se přírodními zákony, prostě návrat k přírodě. Tím i návrat k tradičnímu rozdělená ženských a mužských rolí, kladení většího důrazu na zodpovědnost jednoho za druhého , za založení funkční rodiny a výchovu dětí - než na vlastní sexualitu a kariéru. Velkou část viny na současném neutěšeném stavu dlouhodobějších partnerských vztahů a následného rozpadu rodin možná mělo i vynalezení antikoncepční pilulky a její masové používání. Zapříčinilo to nejen otupení přírodních instinktů při vyhledávání vhodných partnerů, ale u žen i oddalování její nejvhodnější biologické doby k početí.:-/

Ale i když v minulosti, kdy se výběr sexuálních partnerů řídil přírodou a ne lidskou kalkulací, přicházelo i k různým komplikacím, například nechtěnému těhotenství, nebyly ty problémy tak zásadní, jako jsou ty dnešní. Ale přesto že současná doba pevným partnerským vztahům a založení fungujících rodin příliš nepřeje, existují u nás i zdravé partnerské vztahy a dobře fungující rodiny. Není jich sice mnoho, ale jsou... Díky, pane Laitmane, za Váš blog. Karma. R^

2 0
možnosti
JV

J13o96s48e33f 81V31o51g41l

17. 7. 2022 8:55

Pane profesore, sladit sex a lásku nelze jinak, než uznat manželství jako svazek společenský, nikoliv přirozený a vložit mezi sex a lásku ještě rozum.

Tak ne manželství pro všechny ale manželství jako svazek muže a ženy stvrzený manželstvím. Bohužel, nic na tom není přirozené, ba právě naopak!

0 0
možnosti
  • Počet článků 543
  • Celková karma 8,83
  • Průměrná čtenost 430x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik