Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Západní kultura si váží každého jednotlivce,východní kultura jednotlivce přehlíží a neváží si žen.

1 0
možnosti
Foto

J94i31ř77í 60K72i43n79d94l

22. 12. 2023 12:37

.Kořeny západní kultury mají svůj původ v Evropě a nesou dědictví germánských, keltských, helénských, slovanských, židovských, latinských a dalších etnických a jazykových skupin. Počínaje starověkým Řeckem a starověkým Římem se západní kultura ve středověku nadále rozvíjela s křesťanstvím, živena experimenty osvícenství a objevy vědy a šířila se po celém světě

Východní kultura je souborem vír, zvyků a tradic, které odlišují obyvatele východní části světa, složený z Dálného východu, západní Asie, střední Asie, severní Asie a jižní Asie. Východní kultura založená převážně na buddhismu, hinduismu, konfucianismu, islámu. Je to také kultura, která je postavena na komunitě a kolektivismu, protože východní kultura věří, že člověk je sociální tvor a je nedílnou součástí společnosti.

0 0
možnosti
Foto

J93i51ř21í 36K18i94n12d66l

22. 12. 2023 12:27

Vezmeme si jak příklad Rusko Rusko je země, která do 16 století byla ovládána Mongoly- Tatary- Zlatou Hordou.: V 16 století vznikla Moskevská Rus, splynutím s Tatary- Zlaté Hordy. Vláda Tatarů na území Ruska za 250 let, to je 15 generací a ovlivnila myšlení Rusů. Tatarská feudalita v ruském prostředí splynula, ale zároveň mu zprostředkovala své tradice a způsob myšlení. Rusko se soustřeďuju na výboje a ovládání dalších území. Od 16 století do 19 století se rozšiřuje rychlostí 90 km čtverečních za den až dosáhne hranic Kanady. V 16 století Rusko přejímá pravoslaví a podle jejich nauky, která trvá do dnes. Všichni ti, co nevěří v pravoslaví jsou lidé nečestní. Rusko věří, že je výlučné a nadřazené všem, kdo tuto víru nevyznávají a nadřazenost Ruska trvá do současné doby.

Území dnešní Ukrajiny ovládali Varjagové, což byli skandinávští Normani. Normané byli zdatní obchodníci a přes Ukrajinu proudí obchodní stezky ze západu do Byzance. v roce 1132 Normané končí. Nastupuje Litevského velkoknížectví. Prostřednictvím Polska přichází západní civilizace. V Kyjevě, nedaleko břehu Dněpru stojí pomník Magdeburského městského práva. Právo umožňovalo občanům daného města o sobě rozhodovat. Kyjevané si tuto věc připomínají jako velký svátek: stali se v dobrém slova smyslu Evropany, tj. lidmi, pro něž je nejdůležitější svoboda a samosprávnost. Druhý, ještě důležitější symbol oné svobody je zakládání univerzit a jezuitských kolejí, které přinášejí vzdělání a spojnicí ze západem.

0 0
možnosti

Představa, že východní kultury jsou založené víc duchovně a ne tolik materiálně, je do značné míry mýtus. V našem "západním" světě se stalo módou přejímat např. z buddhismu to, co nás na něm fascinuje, ale nevnímat tamější realitu. Asijské kultury se totiž naopak vyznačují takřka nulovou hodnotou života jednotlivce. Když je poznáte blíže, mohou vám připadat dokonce kruté a nelítostné. Samozřejmě nejsou horší než my, ale ani nějak výrazně lepší. Jsou prostě jiné...

0 0
možnosti

Východní kultury jsou stejně materiálně založené jako západní. Stačí jim dát příležitost k seberealizaci. Japonsko, Singapur, Čína,... Pokud zemi vládnou autokraté a nesmíří se s nějakou funkční úrovni tržní ekonomiky, dolním deseti milionům nezbývá nic jiného než duchovno, které do nich horních deset tisíc láduje holem dolem. Nakonec i v historii, kdy lidé byli silně věřící a duchovno stálo nad vším, se lidé i národy řezali v podstatě kvůli území/majetku. Ten konflikt v zásadě neprobíhal a neprobíhá mezi Duchovnem a Konzumem. Probíhal a probíhá mezi tmářstvím a osvícenectvím, mezi despicií a svobodou, mezi středověkem a civilizací. Duchovno, lépe řečeno náboženství, slouží zejména mocným jako klacek na poddané. Stejně jako Marxismus - leninismus, Nacismus, Maoismus nebo Sharia. Pěkný den.

0 0
možnosti

J74a93n 95M61a63r85e36k

24. 12. 2023 0:56

....náboženství slouží zejména mocným jako klacek na poddané....tak to už nám na vojně (rok 58 až 60) tvrdili pologramotní politruci.

0 0
možnosti
Foto

Tak proč se, proboha, lidstvo konečně nepropojí v dobrých úmyslech nad zlem e egoismem? Copak oni nečtou vaše doporučení nebo co?

0 0
možnosti
  • Počet článků 543
  • Celková karma 8,82
  • Průměrná čtenost 430x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik