Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Ono je především nutné správně pochopit pojem "vyspělá civilizace". Pokud tím budeme myslet pouze technologický pokrok, tak se nelze divit, že ke skutečně vyspělé civilizaci máme opravdu na hony vzdáleno. S tím pak souvisí vše, co lidem život velmi znepříjemňuje a co se může dříve či později obrátit proti nim jakožto proces zcela likvidační.

0 0
možnosti

Krásná úvaha. Ale já si myslím, že bojovnost, útočnost a sobectví je nám dáno do vínku, protože bez něho by naše společnost nevznikla. Taková zrůda Putin schopná takových zvěrstev. Kdybychom nebyli kultivováni, byli bychom stejně odporní!

0 0
možnosti
MR

My to zatím nejsme zatím schopni pochopit, a bude to do té doby, než půjdeme k jádru, a to je to čím myslíme a vnímáme realitu.

Když se narodíme, tak nemáme rovnou dnešní vědomí, nemáme žádné, a tak nastupujeme cestu, tak jako všechny generace zde do minulosti a budoucnosti si jej vytvořit. Děje se to podle určité posloupnosti, tak abychom se naučili chodit, mluvit, a dále rozvíjeli své inteligence, a tato posloupnost pak pokračuje ve škole a až do dospělosti kde je stabilní celoživotní fáze, kterých zde je jen několik od nepaměti, a k tomu dvě verze, pravé a levé mozkové hemisféry, žena a muž. Tato posloupnost pak umožní postavit celé ekosystémy, jež jsou platné hluboko do minulosti, třeba školní systém, která není potřeba hned předělávat pro další generaci, jazyk, písmo, ale i společenskou správu, řád, hodnoty ... . Podobná posloupnost, pak se děje při oplodnění vajíčka v matčině lůně a zajistí vývoj, kde se taky hned nerozvíjí mozek, ale jde to podle určitého klíče, programu, jež je sekvencován DNA. Trochu přitažené za uši, jeden program sekvencován DNA, zajistí vývoj našeho těla v matčině lůně a druhý program, pak po narození rozvoj mozku a osobnosti, duševnosti, tak že jsme pořád povahově a myšlenkově podobní z generace na generaci, umíme psát, ale třeba řešit i rovnice. V dospělosti pak dojde do stabilní životní fáze, a těch je zde historicky jen několik, a proto se zde vše opakuje stále dokola a jak si neznemožní. Je zde fáze kmenová, část světové populace, pak osobní, jež má několik fází, fází rodinnou, klanovou, fází duchovní, náboženskou, fází ideologickou, fázi vědeckou, fází feministickou. Vlastně kopíruje vývoj, kde se oddělujeme od jedné duše, a to lidské společnosti, kmene, k vytvoření vlastní duše, osobnosti.

0 0
možnosti
MR

Tím že se každá generace musí všemu znova učit, od nuly, vytvořit své vlastní existenční vědomí, na vše přijít sama, projít si určité fáze, co už předchozí generace mají za sebou, anebo už jsou na hřbitovech, tak společnost pořád, je vystavována určitým projevům těchto fází, typická fáze u mladých generací, je revolta v dospívání a popírání daných vzorců hodnot, řádu, typický projev je zde tah k ekologii, k lidstvu, chováním ve státech světa, ale chybí zatím to podstatné zkušenost. Pak tu je určité promile v každé generaci, jež vytvoří určité archetypy osobností s určitými sklony, s čímž ještě pracuje rodina, výchova, společnost, škola, ale i tlak života. Jinak řečeno, v každé společnosti jsou určité promile archetypů typu Napoleona, Marxe ... . Pak tu jsou stabilní celoživotní fáze. Tato si uvědomíme v situaci, když rozvineme, tzv. dějovou časovou inteligenci, tak jak zde jde vše měsíc za měsícem, rok, za roky, staletí ... . My ale máme jen denní existenční inteligenci, jež končí spánkem, kdy se vědomí "přepne" do aktualizačního módu, a nám se zdají sny, vědomí pak aktualizuje algoritmy a řeší určité rovnice dějů v časových pamětích, tak aby vznikla další dějová logika, zkušenost, a tím pádem chápání další části existence kolem nás, anebo životních potřeb, či projevů naší povahy na okolí. Tím ale ztrácíme časovou – dějovou kontinuitu, druhý den už víme málo a za týden prd. Na tom pak je postaveno vlastně ovládání strachem člověka. Ono jsme vyspělá společnost s vnitřním destrukčním "programem" a to vývoj nových generací, jež nemají hned vědomí dospělého člověka. Je to vždy mezi anarchií – mladé generace a despocií, generace ve středním a pozdějším věku. To pak má každý stát světa jinak podle své historické cesty a klimatických geologických životních podmínek.

0 0
možnosti
FD

Právě že civilizace nedorazila všude.Kde chybí tam se válčí.

0 0
možnosti

Válku máme v genech od stvoření světa!

0 0
možnosti
Foto

Po takové kultivaci by bylo lidstvo zralé pro komunismus. Svět je ovládaný penězi. Nejvíc se jich vydělá výrobou a prodejem zbraní a munice. Proto nelze ze světa odstranit války, které jsou pro zbrojaře Eldorádem a Klondikem současně.

1 2
možnosti
Foto

Myslím, že se dost mýlíte.

Nejvíc vydělávají firmy z oblasti energetiky (především těžby ropy), elektroniky a software (Apple, Microsoft), obchodu se spotřebním zbožím (Wallmart), automobilismu, finančnictví a farmacie.

Zbrojaři tvoří až druhou ligu.

Konkrétní příklad pro porovnání: 100 (slovy sto) největších zbrojovek světa utržilo za rok 2017 dohromady přibližně 275 miliard dolarů. Jediná automobilka VolksWagen utržila za stejný rok 220 miliard Eur.

1 0
možnosti
  • Počet článků 537
  • Celková karma 8,02
  • Průměrná čtenost 423x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik