Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ano, tak nějak...ale v lidské společnosti to jde velmi těžko.

0 0
možnosti

O něco podobného se pokoušeli Hippies, ale nějak se to neprosadilo. Ona totiž ta vzájemná láska bez zdravé soutěživosti a soupeření je cestou do pekel. A je to i proti přírodě.

1 0
možnosti
MR

Zdroj náboženství je ve vývoji lidské Matrixu, tedy programu, jež tu po generace do hluboké minulosti zajišťuje vývoj každého z nás od narození, kdy nemáme dnešní vědomí, nemáme žádné a skrze vazby a zákon cyklu si jej podle tohoto programu, jež zajistí jak generační, tak mezigenerační integritu, kde pak vytváříme společnost, zájmy, skupiny, civilizační vývoj ... . Zajistí i rozvoj našich schopností, mluvit, chodit, vnímat prostor, sociální a další inteligence ... . To se zde stále opakuje historicky dokola, znova se objevuje ona Amerika, co už předchozí generace mají za sebou. V dospělosti, pak dojde do určité stabilní životní fáze, pokud není silný existenční tlak. Těch fází je zde historicky jen několik, velmi početná je fáze rodová – kmenová, pak fáze osobnostní, jež má své fáze, od mocenské, k duchovní a zde pak je náboženství, duchovnost, esoterika a mozek tím vlastně "zastřešuje" to co už zná do určité celostní formy, jak by to mohlo fungovat. Mozek pracuje v nezavřeném cyklu a neustále se rozvíjí skrze zpětné vazby z okolí a aktualizuje patřičné algoritmy, a k tomu musí zajistit svoji bezpečnost, tedy naší, tedy být i v predikci dějů. Každá fáze se dá celkem snadno poznat, podle určité frekvence slov, pohledů, hodnot, prostředí ... . Pak tu jsou mozkové hemisféry, kde ta levá, jež evolučně patří k zraku a vnímání dějů na blízko, kde pak je realita, řád, hierarchie, autorita, čas, náboženství, tu mají aktivnější muži, zde pak je duchovno ve formě náboženství, esoteriky, hermetických věd. Pravá "zpracovává" evolučně děje v dálce, tak aby nás něco nesežralo, pokud se soustředíme na lov, či různé činnosti. Zde je cit pro celek, emoční inteligence, láska, emoce, duchovnost, rodina, příroda, kreativita. Ženské duchovno je spíše o péči a ochraně, léčitelství, magie, a různých entitách ... .

0 0
možnosti
MR

Tento lidský Matrix, program v každé generaci "vyplivne" určité promile lidí, jež budou mít určité stabilní životní fáze v dospělosti s určitými sklony, tím pádem se zde stále dokola setkáváme s projevy, jež by se už historicky měly tzv. znemožnit, ale pořád tu jsou a budou. Proč my tento lidský Matrix, program nevidíme a nevnímáme?

Jsem uzavřeni v tzv. denní existenci, jež končí spánkem a přepnutím mozku z fáze vědomí do fáze aktualizace a zpracování zkušeností z několika vrstev pamětí, tedy fáze, jak já říkám knihovníka. Druhý den už ztrácíme dějovou, časovou linii a jsou jiné naléhavosti. Za týden už víme prd. Chybí nám totiž dějová časová, a i prostorová inteligence, schopnost vnímat děje kontinuálně v řádech měsíců, roků, staletí ... . Zde má vše jiný smysl, řád a je jiná realita. Máme vlastně i dva pracovní režimy, jeden je soustředění, kde přestaneme vnímat své okolí, typický je zde mobil lidí v ruce na ulici a režim vnímání okolí, schopnosti, vnímat jednotlivé děje a linie zde ... . To souvisí evolučně s mozkovými hemisférami. Evoluce ale pokračuje a dochází k tzv. párování hemisfér, na podobném principu už dávno funguje zrak a sluch a my vnímáme prostor. Dnes je to zatím jako jedním okem se dívat na blízko – muž a druhým okem do dálky – žena. Dochází k oddělení od rodu, kmene, lidstva, k vytvoření a rozvoji vlastní osobnosti, identity a následně duševnosti, schopnosti pracovat s několika vrstvami dějů, forem ... . To nám umožnila doba Osvícenství a následně průmyslové a další revoluce, jež zajistili stabilní zdroje a svobodu člověka. Mozek už má více potravy pro svůj vývoj, a mnohem bohatší než v dobách, kdy byl člověk poddaný a žil dle cyklů přírody a planety. Je to vlastně jako fáze, nejdříve je housenka – lidský kmen, rod, rodina, pak se vytváří kukla a člověk vlastně přechází k seberozvoji a oddělení se od lidského rodu a existence a nakonec je motýl, tedy pochopení zdroje všeho a to je mezi našimi ušima, což je onen Matrix. Housenka neví že jednou bud

0 0
možnosti
IS

Jak která náboženství. Mimochodem, pokud se někdo zásadně neřídí principem univerzálního dobra, jsou to zejména islamisté. Mám dojem, že Vy byste tím chlebem házel tak dlouho, dokud by Vás "v dobré víře" "univerzální dobrodějové" neukamenovali.

2 0
možnosti
  • Počet článků 537
  • Celková karma 8,03
  • Průměrná čtenost 423x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik