Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Někdo je levák a jiný pravák ze stejného důvodu, proč je někdo modrooký a jiný má oči hnědé. Také jsem četl, že je jich méně, protože prý víc vymírali při požití jedů či drog, zatímco odolnější praváci to přežili.

0 0
možnosti
HH

No hlavně leváci jsou odjakživa imperialisti, takže soudruzi je přeučovali na praváky...když už se poroučelo větru a dešti, proč né přírodě...

0 0
možnosti
SB

Nemám rád ani příliš povrchní pohled na život a na svět, ale ani příliš intelektuálský.

K tomu příliš povrchnímu pohledu na svět: Nejsme zvířata, která se starají jen o to, aby se napásla trávy nebo ulovila kořist a aby v období říje nebo hárání poslechla své pudy. Naše duševní obzory by měly sahat dále.

A k tomu příliš intelektuálskému pohledu na věc: Z vlastní zkušenosti vím, že lidé, kteří se snaží na všechno jít za každou cenu intelektuálsky, napáchají více škody než užitku. V osobním životě se jim vyhýbám, a to i na základě jedné hrůzné životní zkušenosti. Prostě se takových lidí bojím, protože jsou schopni i vědomě dělat nesprávné věci, jen aby ukázali, že oni jsou ti praví intelektuálové.

A navíc mnohdy bývají i dost pokrytečtí: Napřaíklad někteří z nich jako aktivisté protestují proti kamionové dopravě, ale potom si jdou do supermarketu koupit italské ovoce nebo holandské sýry, které sem přivezly právě ty kamiony.

Články pana autora na mne působí tím druhým extrémem.

S největší pravděpodobností není pokrytec a pochybný aktivista (abych mu nekřivdil), ale přehnaný intelektuál ano.

Jeho články si rád přečtu, ba i si z nich něco vezmu, ale v omezené míře, kterou si kontroluji podle vlastního uvážení. Avšak kdybych ho znal osobně, z opatrnosti bych si od něj udržoval odstup. Nezávazné konverzace ano, ale důvěrné informace, kdy se ve slabší chvilce člověk svěří i o svých choulostivých věcech, rozhodně nikoli. Stejně tak například společná dovolená v žádném případě.

Domnívám se, že pan autor je člověk dobrosrdečný á a že jeho charakter je dobý. Ale jeho intelektuálský přístup je nad horní hranicí mého vkusu. Přílišného přátelského sblížení s ním bych se bál.

0 0
možnosti
Foto

Projevil jste se jako intelektuál.

1 0
možnosti
Foto

Protože tráva je zelená a Pikaču žlutý, pane autore.

0 0
možnosti
JM

J78a76n 70M26a60r73e27k

18. 8. 2023 19:02

S tím Pikaču jste mi připoměl malebnou horu v Arizoně (USA) Pikacho peak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 543
  • Celková karma 8,81
  • Průměrná čtenost 430x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik