Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J34a44n 83M58a34r32e98k

13. 1. 2024 1:52

Přečtěte si v Bibli v knize Zachariáš 12,6... i bude (Izrael) jako hořící pochoden mezi snopy...

0 0
možnosti
JR

J96a83n 64R44á47ž

10. 1. 2024 16:44

Jeden indický mystik řekl toto: Když se objevil Budha a hlásal moudra, která narušovala učení Hinduistických vůdců, ignorovali ho. Když se objevil u Židů Jezus a hlásal moudra, tak aniž by tím narušoval základy jejich víry, ale jen pravidla mocenského

0 0
možnosti
JR

J74a80n 73R70á51ž

10. 1. 2024 16:55

Uložilo se to předčasně:

..uspořádání židovského státu, tak ho ukřižovali a dosud se za to nikomu z těch, kdo jsou vyznavači Ježíšova učení neomluvili. A to je jejich Karma. Dokud neprojeví dostatek pokory a neuznají, že ukřižování Ježíše Nazaretského bylo chybou, bude je karma, jako zákon příčiny a následků pronásledovat .

Souhlasím s názorem, že nedostatek pokory a jistý druh arogance, vyplývající z u nichž vžitého přesvědčení, že jsou národem Bohem vyvoleným, je toho, či se Židům děje hlavní příčinou.

0 0
možnosti
Foto

Autor si naivne myslí, že ak sa Židia nejak zmenia, zanikne antisemitimus. Nič nie je ďalej od pravdy.

Netvrdím, že všetci Židia sú anjeli a ľudia nemajú dôvod nemať ich radi. Ale to, keď nemám rada Marxa, Sorosa atď. nie je antisemitizmus. Moja stará mama nadávala na židovských krčmárov, ale ukryla počas vojny Židov, takže nebola antisemitom.

Antisemitizmus je nenávisť k Židom preto, že sú Židia a nemá to nič spoločné s tým čo robia a ako s správajú. Douglas Murray v interviu pre triggernometry povedal, že Židov nenávideli preto, že sú chudobní, potom preto, že sú bohatí, preto, že sa oddeľujú, preto, že sa asimilujú, preto, že nemajú štát, teraz preto, že majú štát......

A žiaľ, antisemitizmus je veľmi rozšírený na Slovensku narozdiel od Čechov, ktorí stoja na strane Izraela.

0 0
možnosti
ZD

Již dlouho jsem nečetl článek, tolik odtržený od současné situace ve světě.

1 0
možnosti
Foto

Antisemitismus bych spíše spojoval přímou úměrností k bídě a soužení nežidovského světa.

4 0
možnosti
ZD

Přesně tak. Autor vidí jednostranně problém v nejednotnosti. Obávám se, že větší jednota židovského světa a historicky podložené doprovodné jevy by vedly k ještě větší vlně antisemitismu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 536
  • Celková karma 8,20
  • Průměrná čtenost 424x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik