Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane profesore Laitmane. Vas clanek me zacina presvedcovat, proc je ta nase mala zeme v takovem srabu. Mame-li vychovane filozofy jako vy, obavam se velice z budoucnosti nasi republiky. Svet necham stranou. Zde jsou jeste lide, kteri se vraceji prave k tem zakladnim pravidlum kapitalismu a jejich vysledky jsou videt.

Zde je zakladni pravidlo kapitalismu. "Lacino vyrobit, abych mohl dobre prodat a predbehnout konkurenci. "Priteze" k cene vyrobku jsou brzdou kapitalismu, jakekoliv".(tento system znam z meho rodneho mesta Zlina)

Tento system kapitalismu vychazi z historicke podoby zivota lidi. Ochrana zivota techto lidi se vyvinula v organizaci statu. Ten zacal DIKTOVAT ty "priteze" a tim se podilet na vysledcich vyroby a prodeje.(historie sveta nam dokazuje tento trend).

Zde je dnesni podstata organizace naseho statu. Ty "priteze" (dane, socialni platby, duchody a dalsi) jsou "pijavici" na tom originalnim kapitalismu. "Elita" teto zeme (elita s pridavky pred jmenem a i po nem), se vyhyba kritice nasi organizace, ale snazi se nas strasit ze zaniku systemu, ktery je s nami, co lidstvo existuje.

Ziji v zemi, ktera mela moznost si zvolit vedeni, ktere uvolnila tu diktaturu "priteze" na minimum. Situace na konci unora byla nejlepsi za poslednich 60 let. (behem 2 let). Jsem presvedcen o moznostech CR byt take takovou zemi.

0 0
možnosti
JB

Myslím, že to berete příliš idealisticky. Spíše odumření starých iluzí, nahradí jen iluze jiné. Které posléze dopadnou podobně.

0 0
možnosti
Foto

režim se bojí krachu, stane se tedy na chvíli komunistickým a to jej může zachránit.

0 0
možnosti
Foto

Když chci něco kritizovat, měl bych alespoň vysvětlit co chápu pod pojmem, který podrobují kritice. Po přečtení článku jsem skálopevně přesvědčen, že nekritizujete volnotržni uspořádání = kapitalismus, ale státní korporativismus.

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že i staří filozofové to měli lépe uspořádáno než Vy, pane profesore otologie. A co víc, i taková Utopia je uspořádanější představou o lepším světě, nežo jak to máte Vy.

O povaze lidské máte menší představy než o jepičím životě.

Kdybch to měl vzít průzorem jiného učení, pak právě tady jste na materialistické zemi. Ta nikdy nebude duchovní, protože to tak má být. Tady je to jen a pouze o "statvích pozemských". Ani slavný Aštar tomu nepomůže.

Pokud víte nebo tušíte o čem mluvím, nemusím pokračovat. Pokud ne - vždy se dá ještě něco udělat pro svůj duchovní rozvoj i v materialistickém prostředí, pokud je filozoficky přjmete jako dané. To se ale duchovním opravdu nikdy nestane. Stvořitel stvořil tuto planetu právě a jedině s tímto záměrem.

Vše ostaní je sovětská sci-fi o lepším člověku. (A já to musím vědět.) ;-)

3 0
možnosti
Foto

P.S.: Věřím, že Vaši radost nezkalí ani těch několik překlepů jako ontologie, než, o statcích... atd.

Hezký den či večer.

0 0
možnosti
PB

P43e82t82r 45B54u26r29i88a40n

21. 3. 2020 18:22

Popravdě jsem už dlouho nečetl takový kabaret nesmyslů, demagogie a vyložených lží. Bez urážky, pane doktore. Ovšem chápu také, že vaše naprosto zkreslené vnímání světa vychází z vašeho kavárenského, pro praktický život zcela nepotřebného, studijního zaměření. Zkouknul jsem výpovědi lidí na videu v Kabala Academy a to mne utvrdilo v dojmu, jaký jsem z vašeho článku nabyl. Všechno lidé zmatení, kteří neví odkud přišli, kam by měli směřovat, jaký je vůbec smysl jejich bytí a zda-li vůbec nějaký. Přesně takový materiál, který je schopen uvěřit, že Země je placatá, pokud se jim to náležitě dobře podá (a nenechte se mýlit, debatu vědců s takovými lidmi jsem už taky viděl).

Váš článek začínáte tím, že naprosto školácky zaměňujete investice s půjčkou a investiční zisk s úroky z ní. Kumulaci kapitálu (odtud slovo kapitalismus) pak takto odvozeně označujete za půjčování peněz za úrokovou sazbu. Už jen tohle vás v oblasti ekonomické gramotnosti degraduje do pomyslné mateřské školky. Temné období lidstva plné válek, hladomorů, totální bídy, bezpráví, negramotnosti a epidemií nazvete "bezelstnou fází historie". O tržním (kapitalistickém) hospodářství se domníváte, že bylo "navrženo" !!! za účelem "obrovského zisku z půjček". A nepřejte si vědět, kam vás katapultovalo tohle.

Nevím jak moc se ne/vyznáte ve finančnictví, konkrétně v úvěrech, ale tipuji že vůbec. Pro vás je lichvou i platba za opravu auta. A už vůbec nepotřebuji vidět jak máte vybavený byt, čím jezdíte, z čeho voláte, za kolik a jaký máte PC, kolik máte párů bot a obleků a kam zvete ženu na večeři, když podle vás trh bezvýznamné a zbytečné věci lidem vnucuje a to prý nejde donekonečna. Tak schválně, máte doma zbytečnou mikrovlnku vedle sporáku?

Vaše rádoby fundované hodnocení mladých lidí a jejich příklon k údajně novým nemateriálním hodnotám je směšný. Tipuju, že jich v reálu neznáte ani dvacítku. Já jo. Váš výkřik o tom, že kapitalismus právě teď umírá je i níž pod mým hospodským blábolením po šestnáctém pivu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 568
  • Celková karma 9,08
  • Průměrná čtenost 420x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik