Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Tak to zírám: Virus je tady kvůli "sociální nespravedlnosti".

Pokud si nebudeme všichni rovni, bude řádit! (... a pak?)

Pak budeme zpívat "Teď už máme, co jsme chtěli" (zaostávání za civilizovaným světem).

2 0
možnosti
JP

ja se ale nechci k nikomu priblizovat, nechci byt laskavy, a uz vubec nehodlam byt solidarni ... ja sjem na svete sam za sebe, nikoliv za nejakou "spolecnost", "kolektiv pracujicich", nebo "fseholid".

0 0
možnosti
TD

Týden po týdnu se vše postupně vrací k normálu, nejen u nás, ale v celém vyspělém světě. Nikdo nebude kvůli koronaviru budovat socialismus, potlačovat egoismus nebo se uskrovňovat kvůli nějakým miliardám lidí na druhém konci planety. Naopak, s nastupující recesí lze očekávat, že lidé opět začnou myslet především na sebe a své nejbližší - tak je to při každé ekonomické recesi a je to tak přirozené.

Je také zřejmé, že koronavirus není žádný mor a že žít s ním nebude až tak obtížné. Takže vážně nechápu, co se na tom stále snažíte budovat za vzdušné zámky - žádný konec světa se nechystá, žádná změna paradigmatu se také nechystá, vše zůstane při starém.

3 0
možnosti
PB

P33e14t72r 11B59u32r17i18a10n

20. 5. 2020 10:42

Líbí se mi, jak primitivní levičácké výzvy k nastolení socialismu vydáváte za vyšší level vzdělanosti, zde:

Rovné rozdělení samozřejmě vyžaduje především nový, sociální způsob myšlení, a v tomto duchu musíme lidi vzdělávat.

Zdroj: https://laitman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751696

3 0
možnosti
RW

Většina lidí je na určité úrovni (rodina, skupina, národ) ochotna do určité míry vzdát se egoismu. Na druhou stranu téměř v každé skupině se najde jedinec/jedinci, získávající profit na úkor ostaních (jestřábi mezi hrdličkami - viz Dawkins/Sobecký gen). Problém tedy nevytváří skupina jako celek, ale konkrétní jedinci, kteří se apelu proti egoismu vždy vysmějí a nemají. Na druhou stranu sami skrytě zneužívají obětavosti ostatních k vlastnímu (skrytému) prospěchu (např. řada ekologických aktivit nevedek k ochraně a zlepšení ekosystému, ale výhradně, nebo z velké části jen k obohacení omezené skupiny stojící "za"). Ještě je tu hypotéza přednesená Ježíšem - pokud přestaneme bojovat (i za vlastní obranu!) získáme více než můžeme vybojovat - nicméne i tato hypotéza byla vždy v historii zneužita "Jestřáby" pro jejich vlastní prospěch.

Pokud p. Laitman píše tento blog osobně zajímal by mne jeho názor nikoli na to "Co se děje", ale "Jak z toho ven?".

3 0
možnosti
JP

ja klidne priznam, ze mezi ty zminovane jednotlivce patrim, a patrit hodlam i nadale ... a ne, nemam s takovym postojem ani ten nejmensi moralni problem.

0 0
možnosti
Foto

S Vámi se cítím jako v českobratrském kostele. Tak lidé se musejí ... Lidé nemusejí nic a také to neudělají. A ty dvě miliardy? Už před tzv. "pandemií" živořily nejméně čtyři, ale spíše šest miliard bez odpovídajícího výdělku ve špíně a odpadcích. Problémem je, že lidí je prostě hodně, množí se jako myši a planeta už nemá dost místa. Podívejte se do Nigérie, do Indonésie nebo do Bangladéše. Ti lidé nemají nic.

6 0
možnosti
PD

už jen ten počet eliminovaných pracovních míst je tak nesmyslný, že je zbytečné s nad tím bádat.

5 0
možnosti
  • Počet článků 568
  • Celková karma 9,08
  • Průměrná čtenost 420x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik