Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Škoda, pane Leitmane, že k diskusním příspěvkům pod Vašimi blogy nikdy nepřipojíte.

0 0
možnosti
Foto

Tento supervirus není supervirus, ale virus méně hrozný než chřipka .

0 0
možnosti

Já se nestačím divit.Neříkám, že mi Vaše některé úvahy nejsou sympatické, ale je to čiročirá a nerealizovatelná utopie.Evoluce není o ohleduplnosti, ale o soutěži, kdy se prosadí ten nejschopnější a nejpřizpůsobivější.Pokud by probíhala dle Vašich přání, tak by náš druh neexistoval, a planetě by možná vládli trilobiti.

2 0
možnosti
PC

Pane Šímo,

vesmírný řád není založen na soutěživosti, tu si pouze člověk vymyslel v domnění, že jiná možnost není. Je to však absolutní neznalost a nevědomost.

Vesmírný řád nezná soutěž, nezná lepší/horší, je založen pouze na vyváženosti, kterou však člověk neustále porušuje právě svou představou o potřebě neustále soutěžit na bázi "kdo z koho". Tím se ale připravuje o radost a smysluplnost života, který se pak nestává ničím než jen bojištěm namísto radostného spoluprožívání skutečné lásky, která má být prioritní a nejcennější životní motivací a potřebou, potažmo pak vedoucí ke skutečnému a plnohodnotnému vývoji společnosti.

A právě na tomto základě a opravdovém pochopení vesmírného řádu a smyslu života píše autor své články, které se mohou zdát (a také se zdají) většině lidí jako nepochopitelné snění, nemající s životem nic společného.

1 0
možnosti
  • Počet článků 568
  • Celková karma 9,08
  • Průměrná čtenost 420x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik