Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Štěstí záleží na finanční situaci a pro duševní zdraví a psychickou pohodu je důležité peníze mít, ale ne na peníze příliš myslet.

0 0
možnosti
MB

Obecně souhlas. Sám jsem se propracoval k poznání. Zřejmě každý z nás by na konci své cesty měl mít připravenou odpověď. Otázka je prostá- "A proč jsi člověče vlastně žil.Co sis od toho sliboval" ... ?

Přitom tak jednoduché, to lidové - Zasaď strom, postav dům, zploď syna, dceru. Poznej a chraň, raduj se z maličkostí. Cti otce svého a miluj matku svou. Nečiň druhým to, co nechceš, aby bylo způsobováno tobě. Je lépe dávat, jako brát. Začíná to, tím dětským rozzářeným zrakem. Proč čekat na vánoce? Udělej si je 365 dnů v roce ...

Peníze? Samozřejmě, že jsou důležité. Třeba je ovšem správně pochopit. Ihned se nabízí- Šetřit, investovat? Dívat se na ně, jako na prostředek- nikoliv na cíl života svého. Nemá smysl je samoúčelně hromadit, nu ovšem ani odsuzovat. Svým způsobem jsou ekvivalentem odměny, člověka samotného.Jeho schopností, úsilí. Osobně říkám - "Peněz je dost, schopných lidí je málo"...:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 543
  • Celková karma 8,84
  • Průměrná čtenost 430x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik