Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Michail je nepochybně postavou nepřehlédnutelnou. Vážím si jej - S vědomím, že jde vlastně o "Pra otce, mé současné svobody". Mám osobní bonmot. Před domem zastaví auto PPL a smýkají do patra balík. Je na něm napsáno "Svoboda". Muž se dotazuje ženy - "Mařko, ty jsi něco objednala"? Co s tím máme dělat a jak se to vlastně používá. K čemu je to dobré ... ?

A tak jsem si přehodil brejle. Podíval se na našich 41 let totality, podobně na poměry v SSSR. Jako, na zajímavý sociologicko - politický pokus. Z laboratorního pohledu, nesporně zajímavé. Jako celospolečenská proměna, už horší. Srážka s tím navyklým a zavedeným. Ujme se seménko, vyraší? V ČR jakási rostlinka vyrašila. To chápu jako odraz tradic pěstitelství do r. 1948. Každopádně, výpěstek je dnes pochroumaný, no stále žije ...

V Rusku? Od 16 století něco. Car, mužici, následně dělníci a rolníci s ÚV KSS. Centrální mozek lidstva, který rozhoduje o všem. Přichází Gorbačov s nápadem - Lid, si bude rozhodovat sám o sobě. Ti mocní se umenší a změní si myšlení. Budou sloužit. Sami se zbaví svých výhod a zpronevěr. Podpoří nebývalost, reálnou opozici a svobodu tisku ... ?

V podstatě opět zaznělo - "Mášo, ty jsi něco objednala"? Co s tím máme dělat a jak se to vlastně používá. K čemu je to dobré. Výsledek ? Gorbačov nenáviděn - válečný zločinec Vladimirovič milován. Lze demokracii vyvážet a usnést se na novém myšlení ? ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 543
  • Celková karma 8,83
  • Průměrná čtenost 430x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik