Diskuse

Let včely

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Včele asi nemají rády velké, širé, rodné řepkolány ... ;-)

0 0
možnosti
JF

... na rozdíl od motýle, přirozeně ... :-P

0 0
možnosti
SB

Úbytek včel je něco příšerného. Ale nesouhlasím s vámi, když ho dáváte do souvislosti se zkaženou lidskou povahou a s četnými lidskými zvrácenostmi.

Kdyby tam ta souvislost byla, tak by včely musely vyhynout již před hodně dávnými časy.

Pane autore, nepropadejte zcela obvyklému bludu, který říká každá generace, tedy že "dnešní doba je zlá", "dnešní generace jsou zkažené".

Lidský charakter je stále stejný. Jestliže vám připadá, že dnes jsou lidé k sobě mimořádně zlí, tak je to jen proto, že zkaženost dřívějších generací už před očima nemáte. To, že v textu jedné nádherné písničky staré několik set let se mamka ironicky vysmívala té nevěstě ze strážnické doliny, že nedostala krávy (Vstaň, nevěsto hore, však sas dost vyspala, běž podojit krávy, které ́s nedostala) nám zůstalo už jen v písničce, protože jak ta nevěsta, která v té strážnické dolině zaspala, tak i ta mamka, které pro ni došla, už mezi námi dávno nejsou. Ale i ta písnička je důkaz toho, že mamon vládl světem i v dřívějších dobách. Prostě vždycky.

Naše generace je zkažená do stejné míry jako ty dřívější, což znamená, že je zkažená až do míry příšerné. Ano, až do míry příšerné, ale pro lidstvo zcela obvyklé.

Lidé se nemění. Změnilo se něco jiného, a sice to, že s rozvojem nových technologií máme více možností, jak přírodu ničit. Proto to dnes vypadá tak tragicky. Ta nevěsta v té strážnické dolině pesticidy v osmnáctém století neměla, dnešní nevěsty je k dispozici mají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 545
  • Celková karma 8,78
  • Průměrná čtenost 429x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik