Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je mi úplně jedno, co si o mě společnost myslí. Chci od ní jedno jediné a to aby mě nechala na pokoji a nesnažila se mě jakkoliv ovlivňovat.

0 0
možnosti
Foto

Popsal jste pravdivě, jak probíhá ovlivňování jedince ve společnosti z pohledu komunistického, tj. člověka se světovým názorem dialektického materialismu, který, jak jistě víte, stále více se hroutí pod tíhou důkazů mnohých světových myslitelů a zejména projevujícími se menšinou jedinců, kteří v autoritativní totalitě (bývalé i dnešní), zejména před r.1989 byli potlačování. Komunisté a dodnes vzdělanci, vzdělávající se k umělému obrazu komunisticky viděného světa, využívají jako svůj důležitý nástroj, zrůdnou tvář kolektivismu a kolektivní neodpovědnost, kterou si ve svém právním prostředí vytvořili jako základ.

(Odstartovali tím účinnou pomoc neschopným a méně dokonalým lidem ve společnosti a pohodlné prosazování hodnot nejen profesionálních dezinformátorů, pracujících pro totalitní režim, ale také pokrytcům, darebákům a lidem s antisociální poruchou osobnosti, zejména těm nejotrlejším a bez jakékoliv empatie a pocitu viny - psychopatům.)

Totalita se v podstatě zakládá na potlačování individuality jedinců, jenž společnost tvoří a ke škodě všech jim vnucuje hodnoty představitelů moci, jenž se časem považují za elity ve státě a vynucují si občanskou poslušnost podle své nátury. Nejbližší všem je násilí a pokud má společnost štěstí, je to pouze ovlivňování vzděláváním a v masových sdělovacích prostředcích, ale také promýšlenými nepřímými sugescemi, kdy člověk zejména každodenním podvědomým vnímáním dochází k názorům a míněním, o níž je pevně přesvědčen, že vznikly jeho samostatným úsudkem.

U nás se stále traduje nepravdivý názor komunistů, že naše vědomí prý je pouze subjektivním odrazem objektivního světa. Dnes je prokazatelné, že právě opak je pravdou. Princip života umožňuje zdokonalovat své chápání individualitě člověka a přirozeně vznikající společenská většina tak tvoří vlastně ověření pravdy a směrování k přirozenému obrazu lidské dokonalosti v rozmanitostí osobní duševní vyspělosti jedinců, jenž se vzájemně doplňují.

Z umělé tvořené spol.vzniká větš.dav.

1 0
možnosti
LT

"Společnost" fyzicky neexistuje. Nemá nohy, ani ruce ani mozek, kterým by přemýšlel. Je absurdní tedy tvrdit, že rozhodopvat by měla "společnost", tedy něco, co fyzicky neexistuje protože společnost je souhrn všech lidí. Všech jejich vlastností, přání, postojů, názorů...

Základem rozhodování tedy vždy je, a bude, "člověk". Virtuální "společnost" bude jen odrážet názory a postoje jednotlivých lidí. Nic víc.

0 0
možnosti

Hodně pravdivého, ale také hodně povrchně idealistického! Preferujete společnost před osobností. To vnímám za špatné! Jen svobodná, akceschopná osobnost se sociálním cítěním je pro naši společnost prospěšná. Člověka posocialistiku deformovaného, otročícího politikům vedoucím společnost, žádná společnost nepotřebuje!

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 8,79
  • Průměrná čtenost 418x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik