Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Každý si bude muset hledat odpovědi sám, a k tomu bude potřebovat pevnou osnovu, která nebude diktovat, co si má myslet, ale bude ukazovat, jak má myslet"

:-) To že lidé nechtěli myslet, tak jak tvůrci nové společnosti chtěli, už potopilo nejeden takový experiment.

0 0
možnosti
Foto

To zní jako zaobalená propagace soft verze neomarxizmu. Jenom jiná verze destrukční ideologie socializmu.

0 0
možnosti
Foto

Život je boj o přežití a tam je vždy nutná dávka sobectví, takže nerozumím, proč myslíte, že pro lidi je přirozené nebýt sobecký. Vlastně nechápu, za koho mluvíte, používáte množné číslo, jste mluvčím nějaké větší skupiny, která potřebuje méně pracovat a více budovat vztahy?

2 0
možnosti
Foto

Ono sice plátí, že vedle altruistických interakcí existují silné egoistické interakce, nicméně ty první drží lidský Vesmír pohromadě.

Reklama vám nejprve nějaký objekt daruje, respektive jeho obraz, že ano?

0 0
možnosti
LH

"úrovně mezilidských vztahů, vzájemné důvěry, jistoty v budoucnost, ochoty vynakládat síly ve prospěch druhých, zainteresovanosti, spoluprožívání, empatie" - takto nějak se hlásají plytké kecy polomáčené v komunismu, který se autor jen bojí vyslovit

4 0
možnosti
IL

I56v42a37n15a 57L29a51n78c31e

10. 12. 2020 0:18

Vaše utopie se mi moc líbí;-D;-D;-D, a protože si o lidech nedělám žádné velké iluze, společnost, kterou vy preferujete, bude opět fungovat stylem jako fungovala za socialismu. Lidé budou pracovat za málo, nevlastnit nic, nikam necestovat až na "pár" vyvolených. Ti budou mít auta, letadla, lodě a stálé dovolené. Nebo si snad myslíte, že od zítřka zmizí sobeckost, závist, nenávist, hamižnost a vraždy?

0 0
možnosti
PC

Jsou to krásné, leč naprosto neuskutečnitelné myšlenky. Kolektivní vědomí lidí se totiž za celá tisíciletí téměř nezměnilo, spíše ještě kleslo.

1 1
možnosti
PB

P27e33t86r 95B14u25r34i57a50n

9. 12. 2020 19:23

Nezlobte se, ale tyhle myšlenky včetně jejich formulací, se z všeho nejvíc podobají komunistické ideologii. A mnohé z nich jsou dokonce i totožné.

5 0
možnosti
Foto

Mnoho jiných a dávno před vámi prezentovalo obdobné myšlenky a dokonce se snažili o realizaci se známým výsledkem.

3 0
možnosti
Foto

Co myslíte, kolik lidí věřilo týden po VŘSR, že bolševici se udrží u moci alespoň měsíc? Zůstává dovysvětlit, proč dodnes platí, že ideje Října jsou věčně živé? Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak.

0 0
možnosti
JL

Pane Michaele Laitmane. Rizi kapitalismus ma jen jednu slabost. Tu mel od pocatku. Potreboval lidi vzdelane na urovni doby.

Vas clanek ukazuje neznalost toho cloveka, ktery musi se svymi znalostmi v tomto trznim systemu vyrustat a vyuzivat vsechny jeho prednosti. To je ten nejvetsi hrich civilizace, ze neuci temto zakladnim vedomostem. Vsak vytvari teorie zivota pro lidi lenive premyslet. Vy to popisujete jako celosvetovou revoluci v mysleni a deni. Pritom je to odchyleni od zakladu civilizace. Prohrajete vy se vsemi, kteri veri v tuto revoluci mysleni a podporuji jeji uskutecneni. Osobne se vsak bojim o case poznani, ze civilizace udelala tu zakladni chybu. Muze to byt i krvave.

3 0
možnosti
JM

J31a80n 84M61a80r45e34k

9. 12. 2020 15:07

Pokračujte ve snění milý pane

1 0
možnosti
  • Počet článků 568
  • Celková karma 9,08
  • Průměrná čtenost 420x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik