Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RvRvRv

Zbožšťujete přírodu. Asi je to lepší než tvrdit, že nás Bůh nenávidí! Ale pravda není ani jedno! Přežijeme tuto pandemii? Pokud budeme navzájem na sebe kýchat, kašlat a nebudeme nosit alespoň chirurgické roušky při vlastní nákaze, tak bude přežití obtížnější! Ale přežijeme! Moje osobní riziko je jedno úmrtí ze sedmi! A nebojím se! Záleží jen na mně, jak se budu chovat já a moje rodina!

:-)

0 0
možnosti

Rv

Hlavně se toho nebojte! Coronavirus je virus s podobnou afinitou jako virus chřipky. Útočí na dýchací systém. Je poněkud agresivnější než chřipka. To je proto, že je nový a na světě nejsou proti němu protilátky. Dokud všichni neonemocníme a nevytvoříme si protilátky, tak budou zmatky. K promoření společnosti dojde za 1-2 měsíce. Naši politici postupují dobře, mnohem lépe než v Itálii nebo i v Německu, kde nestihli dát kontakty do karantény. U nás se dosud dařilo. Ale to nyní také končí. Tímto opatřením jsme zpomalili nástup infekce, takže se ten start infekce zpomalil a máme tak šanci infekci lépe zvládnout.

Onemocníme všichni, ale průběh onemocnění závisí na dávce virů, zda onemocnění proběhne jako nepozorovatelná rýmička nebo umřeme. Takže průběh onemocnění máme jen ve svých rukách! Vyhnout se kýchajícím a kašlajícím! Opakovaně si mýt ruce a desinfikovat si je po každém rizikovém kontaktu!

Lékaři ošetřující koronavirové nemocné musí mít masku s respirátorem, přiléhající brýle, plášť a čepičku. Vše na jednorázové použití! Jinak musí po kontaktu s nemocným jít do karantény! Ano, ochranné pomůcky zatím nejsou ani pro lékaře, natož pro řidiče autobusů a pokladní v supermarketech! A ti všichni se nemocným vyhnout nemůžou! Promoření společnosti bude trvat asi dva měsíce. V Itálii a Německu proběhne rychleji. A ještě jedna věc to může komplikovat: Otepluje se, takže viry se stávají méně útočné. Proto si to promořování společnosti prožijeme ještě jednou na podzim!

Smrtnost je 0,5% (Jižní Korea) až 10% (Itálie). Rozdíl smrtnosti je dán kvalitou zdravotnictví. V Jižní Korei byly kontakty podchyceny v karanténě dobře. Italům se to nepovedlo!

U nás se to zatím daří. Je jen otázka, jak dlouho to budou naši zdravotníci hrdinně dělat bez ochranných pomůcek! Chybí první linii, praktickým lékařům, zubařům a v krajských i okresních nemocnicích!

1 0
možnosti

Jak to "daří"?

Srovnejte si tempo nákazy je naprosto stejně jak v Itálii! Jestli se nezmění přístup vlády budeme na tom za 14 dní tak jak je Lombardie dnes.

0 0
možnosti
Foto

Jesus Gott, to je roztomilé....

1 1
možnosti
Foto

Chápu, co chcete sdělit a do jisté míry s vámi souhlasím. Ale psát, že virus je zhmotněním nelaskavého pohledu... :-) Takže když nakažený někomu dá láskyplně francouzáka, tak to bude blahodárné? ;-D

2 0
možnosti
Foto

Tyhle epidemie lze přirovnat k velkým povodním. Lze zmírnit jejich ničení, ale nejde jim zabránit, ani zastavit.

0 0
možnosti