Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Jsem presvedcen, pane Michaele Laitmane, ze nejste ekonom. Hovorite ze srdce a to jeste z toho vaseho. Ale diky vam i za to.

Inflace je dilem obcanu, kteri nas vedou. Nemluvim jen politiky. I ti v cele prumyslu a zemedelstvi, kteri delaji zavery sve cinnosti. Jenze, svet jim neukazuje vse napsane na papire a ne ve vetsich detailech pro lepsi rozhodovani.

To jsou fraze podane v lidske reci pro porozumeni. Zadny politik a take ekonom v auto prumyslu, nedokazal odhadnout nedostatek "cipu" jak ovlivni celkovou ekonomii. Jak sucho v Saskacevanu a Manitobe ovlivni cenu chleba v CR. Jake jsou zasoby ve skladech na vyplneni te diry?? To je ta inflacni sila, kterou okamzite nerozezname. Snad jen armady investoru na burzach mohou neco rici pro budoucnost.

Dalsi a to snad nejvetsi ukazatel pristi inflace je cinost politiku, ale take organizace statu, omezujici kroky ziskane z minule inflace. Te organizaci naseho statu i s Ustavou, davam osobne tu nejvetsi silu k ceste, ktera konci inflaci. Ta sila uvnitr stat CR nam zvysuje NASI inflaci na skoro 20% pri inflaci te nejvetsi hospodarske zeme je jen !0%. Je dobre se podivat na tu "diru" v nasi Ustave, ktera dava politikum "KOALICE" neomezenou moc si s penezi CR delat, co se jim zlibi.

Vice snad neni nutno psat. To je muj pohled a jen mohu dodat . Prozil jsem jednu z tech iflaci (22%) v minulosti. Bylo to tezke. Stale jsem zdrav, ma rodina do nedavna prosperovala. Snazime si pripravit vse, co nam ten cas pomuze prekonat. I bez vykrikovani na Vaclavaku. Jako tech, kteri nerozumeji pricinam jejich snizeni zivotni urovne.

0 1
možnosti
ZZ

Říkáte, že žijete ve Státech, tak by se vás tato inflace týkat neměla. nebo je to jinak ?

8-o

0 0
možnosti
ZD

Tentokrát jsem dal karmu, ale jsem stejně na pochybách. Jak může fungovat něco v globálním měřítku, které spojuje tak rozdílné povahy? To zní jako pokus komančů o výchovu nového člověka komunisty, který si bere jen dle skutečných potřeb. Spojovat se mohou jen lidé na stejné či podobné úrovni vývoje jak schopností tak potřeb. Hlavní problémy i "světově malé" EU jsou dokladem toho, že ekonomicky silné země přijmou ty slabší jedině jako "kolonie". A není to jen falešný dojem kolonizovaných zemí na který se rádo odvolává - stylem "MY jsme Evropa, chyba je v nás, že to nechápeme" ! Denně vidíme/vidíte jak se celá EU blíží koloniálním praktikám.

Takže na globální spravedlnost a globální vzájemnost nevěřím s ohledem na prosté lidské vlastnosti. Podle mne je jediným schůdným a dlouhodobě udržitelným stylem samostatnost územních celků v podobě stávajících republik a vzájemné vztahy stylu - já pán, ty pán. Povede to k přirozené selekci schopnějších a méně schopných. Schopní a méně schopní tady byli, jsou a budou. Pokud je dáme všechny dohromady dojde k jevu známým ze špatně prováděné inkluze. Lenoši nenasají motivaci a ti schopní ji ztratí. Výsledkem je výchovný paskvil. Stejný jaký pozorujeme například v Eurozóně, kdy se za každou cenu z politických důvodů zachraňují některé země ... ovšem na úkor těch schopnějších.

0 0
možnosti
  • Počet článků 543
  • Celková karma 8,83
  • Průměrná čtenost 430x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik