Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Egoismus neodstraníte, to už zkoušeli komunisti. A co se týče přežití: je to snadné, stačí omezit množení lidí, což je jejich velká zábava a záliba, ale vede to jen k vyčerpání surovin. Jenže zamezit lidem , aby se nadměrně množili, je možné asi jen s pomocí diktatury, a to my nechceme, ta je ošklivá. ;-D;-D

0 0
možnosti
SB

Jak napsal pan Bicera, egoisusm je prostě lidskou přirozeností. Zajisté by bylo lépe, kdyby tomu tak nebylo, ale ono tomu tak je a nikdo na tom nic nezmění.

Neměli bychom se snažit postavit určitý řád naší společnosti na nesplnitelné chiméře, ted na tom, že lidé sobečtí nebudou (oni totič určitou míru sobectví v sobě budou mít vždycky), nýbrž vymyslet ho tak, aby fungoval s takovými lidmi, jací ve skutečnosti jsou.

1 0
možnosti
Foto

Dva tisíce let do křesťanů hustila církev, miluj bližního svého jako sebe sama, nesesmilni, nepožádej manželky bližního svého, nezabiješ, nepokradeš a vy apelujete, aby zmizel lidský egoismus, který je věčný. Lidstvo bez egoismu je stejně pohádková představa jako komunismus.

2 0
možnosti
Foto

Egoismus je síla, která pohání život vpřed.

0 0
možnosti
  • Počet článků 549
  • Celková karma 8,39
  • Průměrná čtenost 427x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik