Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Snad mohu rici par slov k tomuto clanku, pane Michaele Laitmane. Zajimavy postreh je ve zmene politiky s energii ve Spojenych statech. Ten prvni krok nastal dva dny po nastupu "zeleneho" prezidenta. Zastaveni ropovodu z Kanady do statu, ktere tuto ropu mohou zpracovavat. Postupne pozastaveni "krakovani" zemniho plynu z bridlicovych ulozeni, to pomaha Rusku zvysenim cen teto komodity. Znemozneni prepravy uhli z Montany (antracidni kvalita) pres Washington stat do jejich pristavu pro dopravu do Ciny, zvysila se poluce v Cine z hnedeho uhli nekolika nasobne. To jsou male ukazky politiky USA s nastupem nove administrativy.

Chci jen pripomenou nasim ctenarum a hlavne tem, co Trumpovo prezidenstvi lezelo jim jak trn v oku, jeho znalost zakladni nutnosti dobreho hospodarstvi, je ENERGIE. V roce 2018 se staly Spojene staty zase sobestacne v teto komodite. Dokonce melo kapacitu dodavat zlikvidovany plyn komukoliv. (slib Nemecku). Tim udrzel cenu ropy a plynu na stabilni cene a tim vlstne podporil vsude narodni hospodarstvi. OPEG mohl snizit ceny a take tezbu. 40 dolaru barel byla cena az do konce lonskeho roku. Dnes prekracuje 80 dolaru a neni ropy dost.

Podekovani za inflacni tendenci je, mimo jine, prave politika energie. Prechod na "zelenou" politiku je mozne, ale uvazene s pridanim technologii v reseni tohoto kroku. Zde politik (a Greta) nema pravo ani otevrit h....bu na tento problem.

Zde radeji skoncim. Dnes jsem tankoval benzin do naseho SUV a platil jsem o tretinu vice nez minuly tyden. To duchodce uciti.

1 0
možnosti
PC

Veškeré krize jsou uměle vyvolané těmi, kteří chtějí mít na úkor ostatních stále více a více.

Jsou to nejbohatší a nejmocnější miliardáři, kteří vlastní přes 90% majetku celé planety. Ani to jim, jak je vidět, stále nestačí.

1 0
možnosti
JL

Vase uvaha nema podklad, pane Chmeliku. I Rude Pravo by dnes takovou kr....nu nenapsalo. Ukazujete vsem v CR vasi nevedomost. Dnes John D. Rockefeller nebo mu podobny, neexistuje. Dnes jsou jen investori (investuji na burze) a prumyslnici, kteri sve mysleni davaji do vyroby (Elon Musk, Bezos a dalsi) a ti cekaji , kolik investoru si koupi jejicj akcie.

I ja jsem drobny investor jiz po dvacet let. Investice mi pro duchod pridava asi 1/4 duchodu navic. Jiz dvacet let.

0 0
možnosti
JT

J32i54r48i 55T47i37c96h88y

15. 10. 2021 17:30

Na jednu stranu s vami souhlasim, ze dnesni spolecnost, zejmena na zapade, se vyznacuje nadmernou a marnotrantnou spotrebou. Soucasna energeticka krize - ve vyspelych zemich - je vsak v dusledku silene politiky omezovani zdroju energie, tedy tezby ropy a zavirani atomovych elektraren v zajmu pomateneho nazoru na ovlivnovani podnebi. Vyplody kyslicniku uhliciteho maji pranepatrny vliv na podnebi, to se meni v dusledku zcela jinych cinnosti. Tato omezeni nejen prispivaji k snizeni vyroby energie a k jejimu zdrazovani, ale take pusobi na snizovani zivotniho standartu. Tezari ropy v jinych zemich, na priklad, se mohou jen radovat, Cina a Indie budou jejich produkty dale kupovat a vyuzivat, na podnebi se nic nezmeni.

1 0
možnosti
VV

Ano, dnesni spolecnost, zejmena na zapade, se vyznacuje nadmernou a marnotrantnou spotrebou. Uz jen proto, ze nopouziva ty zarovky ale LED svitidla, ucinnejsi vyssavace, lednicky a dalsi.;-D

0 0
možnosti
VV

Ve skole podle osnov akademika Zdenka nejedleho nas ucili ze za vsechno takove zlo mohou bankeri a jejich banky.

Dnes je to jinak urcite za to muze George Soros a nikdo jiny.

0 0
možnosti
Foto

J85i57ř38í 26K39i68n81d62l

15. 10. 2021 13:28

Energetická krize naznačuje, že obnovitelné zdroje jsou pitomost. Smysl mají na rodinných domcích. Jinak ne. Klima se mění co je země zemí a člověk s tím nic nenadělá. Nelze poručit větru, dešti.

3 0
možnosti
VV

A na cinzaku ne? Proc? Ja kdyz pendluju mezi BY a CR vidim (teda jestli myslite solarzellen) tak je vidim hodne na stodolach a kravinech. Tam take nemaji smysl?

0 0
možnosti
Foto

Jakékoliv uskromění v osobní spotřebě bude při současném růstu populace časem eliminováno nárůstem počtu lidí.

Symptomatický byl v tomto směru článek o otci dvanácti dětí v Sýrii, který si stěžoval, že má málo vody pro svou rodinu a závlahy. Vodu tam spotřebovává k závlahám populace výše proti proudu Eufratu , která roste podobnou rychlostí.

0 0
možnosti
Foto

RvRvRvRvDo ceny energií je zahrnut příspěvek na obnovitelné zdroje. Čím více zeleného, tím draží budou energie. Evropa se podílí na vypouštění C02 8 procenty. Pokud to snížíme na nulu za cenu, že budeme žít, jak v době kamenné, hravě to nahradí Indie a Čína, která staví uhelné elektrárny o sto šest.

3 0
možnosti
LU

"Čína, která staví uhelné elektrárny o sto šest"

Čína kde v mestách pre smog nosia rúška aj keď nebol Covid.

0 0
možnosti
  • Počet článků 540
  • Celková karma 8,68
  • Průměrná čtenost 421x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik