Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Přesně tak, bohužel. KARMA R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Člověk je schopen jen toho, čeho je schopen a to právě proto, že je (kupodivu) člověk. Proto také úroveň života lidské populace odvisí od úrovně vývoje člověka a společnosti. A právě z toho důvodu jsou vámi preferované hodnoty v úrovni naivního idealismu.

0 0
možnosti
PC

Paradoxní je, že ačkoli je člověk jako jediný ze všech živočichů obdařen rozumem, je mu rozum k ničemu, když evidentně nedokáže žít rozumně a v souladu s Přírodou, takže výsledkem je nakonec stav, kdy je neschopen smysluplně žít, a jeví se tudíž hloupěji nežli kdejaký živočich.

0 0
možnosti
JK

Ekonomice nerozumíte, takže reaguji jen na tu úvahu o lidstvu, jsme nejúspěšnější druh na této planetě, pro své přežití různé druhy spolupracují a člověk se už propracoval na vrchol, nepotřebujeme se přizpůsobovat okolnímu prostředí, přizpůsobíme si okolní prostředí sobě. Tahle snaha o ovládnutí okolí nás nakonec může dohnat k zániku, dříve již lokální civilizace lokálně zanikly z podobných příčin, dnešní globální společnost zanikne globálně, nebo se globálně zachrání.

K tomu potřebujeme vědecké objevy, převratné technologie a uplatnění v praxi. Nejlépe se bádá a tvoří ve svobodném světě o tom není pochyb a bohužel do toho hází vidle různí diktátoři, pro které je jejich osobnost přednější než lidstvo. Každý krvavý a destrukční útok na svobodnou zemi, je zabrzdění vývoje a někdy i návrat zpět, tedy snížení šance na globální záchranu lidstva.

Jasně že za cca 80% inflace může Putin se svojí krvavou a energetickou válkou, zbytek je tristní hospodaření státu v minulosti a zadlužování i v době konjunktury a kartelům v naší malé ekonomice, kde se všichni znají, každý na každého má složku, nebo se jinak drží v šachu, dokud to sype je klid.

Proč jsou u nás potraviny nejdražší v okolí a ještě v horší kvalitě, v DPH to není, úplně stejně je na tom drogerie, stavební materiály, elektronika a téměř vše na co si pomyslíte. Jediná cesta je rozbití kartelů, která naše vláda si na to troufne, tak obnoví zdravou konkurenci a zajistí zlevnění. Nějak ale vím, že Babiš ten pravý na rozbíjení kartelů nebude.;-)

0 2
možnosti
Foto

J30i89ř97í 46K79i90n71d55l

17. 10. 2022 10:13

Pane Kučero, Ceny vše tvoří ten, kdo kupuje a ne ten, kdo vyrábí. Pokud dá vysokou cenu lidi, to nekoupí a jdou ke konkurenci. Aby se výrobci mezi sou nedomlouvali existuje úřad, který to hlídá a o něm píši niže. Jak říkají bankéři a bankéři ČNB inflace je způsobena množstvím peněz v ekonomice a narušením rovnováhy mezi potávkou a nabídkou . Do jaké míry je inflace tažena domácími faktory, anebo dovozem zboží je těžké určit, jak říkají bankéř, . Největší podíl na inflaci má však domácí inflace. Asi jste nezaznamenal, že u nás už od 90 let je Úřad pro hospodářskou soutěž. Úřadu podle zákona o působnosti přísluší vytvářet podmínky pro podporu a ochranu hospodářské soutěže, vykonávat dohled při zadávání veřejných zakázek a vykonává další působnosti stanovené zvláštními zákony. Tenhle úřad v minulosti udělil několik milionových pokut za vytváření kartelů a domlouvání na cenách. Tyhle úřady má každý stát v EU. Hlídá se aby ve státech probíhala hospodářské soutěž, aby existovalo tržní prostředí.

0 0
možnosti
Foto

Co je to ta ekonomila. To by mě zajímalo. No a co je Ekonomie ????

0 0
možnosti
  • Počet článků 543
  • Celková karma 8,84
  • Průměrná čtenost 430x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik