Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Pokud ovšem nějaká klimatická krize existuje.

0 0
možnosti
VB

Co tady blábolíte o krizi, podle statistik jen EU ročně zlikviduje 100 milionů tun potravin, celosvětově se zlikviduje 50% vyrobenho oblečení a 20% vyrobených aut se nikdy neprodá.

0 0
možnosti
IB

I60v21o 19B96o51u62š97e

6. 7. 2022 10:40

Ale to my víme, že aerosoly také ochlazují. Stačí přečíst Baird: Environmental chemistry.

0 0
možnosti
JL

Lidstvo si možná společně někam sedne, ale to je asi tak všechno. Máme tady několik velkých států, které se nikomu podřizovat nebudou a už vůbec ne Grétě. Čína - Indie - Rusko: si budou dělat, co budou chtít----Evropa může blbnout jak chce. Afriku a Latinskou Ameriku ostatní svět taky moc nezajímá, mají svých problémů dost.

2 0
možnosti
Foto

V posledních 150 letech, v důsledku spalování fosilních paliv, koncentrace CO2 narůstá a na počátku 21. století již dosahují hodnot kolem 380 ppm. Protože koncentrace stoupla o téměř 100 ppm oproti cyklickým maximálním hodnotám, měla by se podle paleoklimatologického modelu teplota zvýšit téměř o 10 °C. Průměrná globální teplota v posledním století však stoupla jen o 0,6 °C. Z toho lze usuzovat, že teplota na planetě Zemi a koncentrace CO2 spolu přímo nesouvisejí.

0 0
možnosti
IB

I76v64o 29B49o23u46š81e

6. 7. 2022 10:41

Tak přímou úměru zvládáte.

0 0
možnosti
Foto

Evropa se podílí na emisích CO2 9,6 procenty. Pokud podíl srazíme na nulu jiné země je hravě doplní. Klima se mění a měnit se bude. Měnilo se v době Říma, v době středověku. Prostě se mění stále

CO2, zabraňují úniku určité části tepla vytvořeného slunečními paprsky zpět do vesmíru. Díky tomu je na naší planetě dostatečné teplo, umožňující přežití živých organismů. Mezi běžné skleníkové plyny, které se přirozeně vyskytují v atmosféře a zachycují určitou část slunečního tepla, patří vodní páry, CO2, metan a oxid dusný

CO2 je zároveň klíčovou součástí potravního řetězce většiny živých tvorů.

0 0
možnosti
DS

Rakouská ministryně Leonore Gewessler für Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie (za Zelené) se dnes ráno v rádiu nechala slyšet, že energetická bezpečnost má teď přednost před ochranou klimatu. A že podniky dostanou DOTACE na změnu topení naftou místo plynu.

Větší komedii pohledat, ale kde jsou naši "technicky vzdělaní" politici, že je předběhne i rakouská bakalářka umění?

1 0
možnosti
OU
PK

No víte je to rozhodně zajímavý blog, jen se obávám, že s dalším přicházejícím zdražováním a tedy s podstatným snížením životní úrovně nebude asi otázka klima prioritou většiny lidí....

1 0
možnosti
JL

Taky bych řekl, že lidi, kteří zjistili, že najednou platí za stolní olej místo 25 korun 90, nebo za tlačenkový salát v hospodě 120, se nebudou vzrušovat nad tím, že nějaké ostrovy v Pacifiku jdou pod hladinu - spíše přemýšlejí, zda si koupit teplé spodní prádlo už teď nebo až na podzim.

0 0
možnosti
  • Počet článků 542
  • Celková karma 8,81
  • Průměrná čtenost 419x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik