Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, slovem deprese se dá zahrnout leccos. Nejčastější příčinou takové té "běžné" je, že organismus rychle odbourává serotonin. Moderní antidepresiva potlačují jeho odbourávání. viz

https://cs.wikipedia.org/wiki/Serotonin

V podstatě to je organická porucha, podobná řadě jiných nemocí.

Krátkodobě se může deprese dostavit po nějakém traumatizujícím zážitku, ale pokud se jich nahromadí víc, už ke zpětnému zlepšení nedojde.

1 0
možnosti
PC

To je klasický, typicky materialistický, a tudíž jednostranný náhled. Dnes už je nejlepšími psychology a psychiatry, kterým je známý pojem celostní medicína, překonaný.

0 1
možnosti
Foto

Prosím, neurazte se, stylisticky je to napsané pěkně, přesto to pro mě vyznívá jako prázdná krasomluva pro dívčí školu. Možná, mohu se ale mýlit, nemáte tušení kolik lidí kolem vás antidepresiva nebo léky proti úzkosti užívá. Zhoršující se životní prostředí, permanentní krize, agresivita ve společnosti, válka a nejistota z toho co bude k duševní stabilitě nepřispívají. Mně léky proti úzkostem dlouhodobě pomáhají a kvalitu života tím pádem zlepšují. Je ale dobré o této problematice hovořit. Dal jste mi zajímavé téma ku přemýšlení a budoucímu blogu.

2 0
možnosti
PC

Krásně napsánoR^;-)

Antidepresiva mohou pomoci jako berlička v nejtěžších chvílích, kdy jsme úplně na dně. Ale dlouhodobě, sama o sobě, nám šťastný život nezaručí. To dokáže jen následná tvrdá práce na sobě samém ve smyslu osobního růstu. Díky němu, jsme-li poctiví a trpěliví, dosáhneme nakonec potřebné vnitřní vyrovnanosti a smíření se s naší přirozeností. Říká se tomu sebepřijetí.

A člověk, který se přijme, tedy akceptuje jak své světlé, tak i stinné stránky, je pak schopen přijmout i ostatní - bez potřeby je soudit, nálepkovat, povyšovat se nad nimi apod. Jen takový člověk je skutečně šťastný a schopen upřímné, bezpodmínečné lásky.

1 3
možnosti

Při životě nás drží práce a sex. Na stará kolena nám zbývá práce. A plnohodnotný život bohatý na dobré vztahy a uznání. Ale nepodceňoval bych antidepresiva! Ani používání lampy při depresi z ubývajícího slunečního svitu na podzim! Sex je sex. Ale ve stáří ti zbývá především uspokojení z práce a láskyplné vztahy.

:-)

2 0
možnosti
Foto

Autor očividně neví nic o skutečných depresích.

5 0
možnosti
PC

Pane Foldo, může se vám to tak jevit. Ještě cca před 10 lety bych na článek zřejmě reagoval stejně jako Vy. Dnes vím, že má autor naprostou pravdu - napsal jsem to výše ve svém příspěvku, vycházeje ze své vlastní zkušenosti.

Přeji Vám pěkný zbytek dne.

0 0
možnosti
Foto

Františku Dvořákovi za jeho mínusy prozradím, že proti depresi se píše s měkkým i když je ta mrška ženského rodu.

0 0
možnosti
DK

Příliš filosofie a málo medicíny.

2 0
možnosti
Foto

Nejlepším antidepresivem je golf. Funguje naprosto spolehlivě bez jakýchkoli vedlejších účinků.

1 0
možnosti
PK

No jo pane Beránek pro vás zdravého člověka nepochybně ano, ale co pro někoho s vrozenou vadou páteře, kdy ten potřebný švih neuskutečníte, tady zbývá snad jen tágo a ....:-)

0 0
možnosti
PK

No stejně jako každé jiné léky mají AND vedlejší účinky, ovšem neřešit psychickou poruchu může míti fatální následky. Dobré sociální kontakty sice jistě situaci zlepší, ale znám několik lidí v okolí, které bohužel tímto nedisponují resp. žiji osamoceně....

3 0
možnosti
PC

Má-li být léčba deprese účinná, je třeba ji řešit nejen skrze psychiatra, t.j. pouze užíváním AD, ale současně i pomocí psychologické intervence, t.j. důslednou psychoterapií.

Podmínkou je ale profesně i lidsky výborný psycholog.

0 0
možnosti
FD

Proti depresy:věnujte se dětem,hrajte si s nimi.Není lepší životabudič.

2 1
možnosti
PK

Nejen děti ale i domácí zvíře může situaci zlepšit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 549
  • Celková karma 8,39
  • Průměrná čtenost 427x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik