Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený autore, v první části máte postřehy, se kterými by se dalo souhlasit, kdybyste se současně zabýval příčinami těchto jevů. A tyto příčiny pocházejí z předchozích čtyřiceti let totalitního systému (sovětského typu) u nás.

Nedostatek zboží v minulých letech vyvolal nakonec v lidech nezřízenou chuť kupovat - bez rozmyslu a se všemi důsledky. A tudíž i snahu získat na to prostředky všemi způsoby.

Socialisticky řízené podniky (od desíti k pěti) se zprivatizovaly a ze soudruhů ředitelů se stali páni továrníci - stejně neschopní, ale nenasytnější a bezohlednější.

Ve státní správě stále působí velké množství bývalých komunistů a přisluhovačů (a estébáků), kteří to dělají stejně špatně, jako dřív, ale mají větší možnost si nakrást.

Totalitní režim přerušil přirozenou kontinuitu předávání zkušeností ze svobodného tržního prostředí první republiky včetně morálky a etiky - jak v soukromých, tak obchodních vztazích. atd atd atd....

Všechny uváděné nešvary má na svědomí minulý režim, a svádět to na vliv západu je krátkozraké. Naštěstí má mládež možnost poznat, jaký život tam skutečně je a po návratu do vlasti jen vrtí hlavou. Morálku občanů podrývá to, že zločinci z minulého režimu nebyli potrestáni (justiční vrah Vaš a pod.), a současní ekonomičtí zločinci také ne - ještě je velký amnestinátor pustil na svobodu. Zameťme nejdříve před vlastním prahem a nesnažme se hledat vinu tam, kde není.

1 2
možnosti
JC

Vy kdybyste žil ještě 50 - 70 let, pořád budete psát stejně a všechno neřádstvo současnosti svádět na minulý režim. Vidím to u Vás jako sebemrskačství.

2 0
možnosti
ZD

souhlasím s Vámi...bohužel...je to realita...ZD...;-);-);-)

1 0
možnosti
Foto

Musel jsem zamáčknout slzu v oku při Vašem trefném popisu současného marasmu a bezvýchodnosti - v kontrapunktu se zářivou minulostí v letech - 89 . Pionýři , mávátka , upřímní a šťastní lidé , práce pro všechny......

Asi jsem žil jinde...;-D

2 1
možnosti
JM
MH

OK.  A co se týká Ukrajiny, jak bych asi s nimi hlasoval? Takto:

Ukrajina jít k Evropě = Nato (USA) jít na dohled k Sevastopolu, k Moskvě. Nebo jinak. Ukrajina jít k Evropě = svět jít k nové Karibské krizi, k jaderné válce.

Proto bych do urny, ač jinak evropan, hodil lístek s nápisem Ami go home. Doufám, snad, že i když by byla z plexiskla.

3 4
možnosti
JC

R^ Máte, žel, pravdu. :-/

4 6
možnosti
LP

Dobře napsáno. Souhlasím s obsahem i formou. R^

5 7
možnosti
JK

J32a51n 96K50o33t70t98a81s

12. 5. 2014 23:45

Pod tohle se ti podepíši a ještě poznámku:

 Za svou benevolenci vůči zločinům a zlodějnám, devastaci zemědělství a kultury, demoralizaci, hození mladé nastupující generaci přes palubu, tento národ ještě tvrdě zaplatí a zaslouží si padnout na kolena. Bohužel - už je to hodně blízko za dveřmi...Dávám karmu.R^

6 4
možnosti
PB

.... beru to jako prezidentovo rozhodnutí, nic víc. Za formu a obsah článku pakR^

2 0
možnosti
AJ

Já jsem taky na vahách, protože od 68 jsem měla na SSSR jasný názor:-), ale co teď..

Když člověk pochopil, jakým vazalem jsme se v EU stali, jak nemáme nic svého, nic nevlastníme, vše vyprodáno, rozkradeno; soudci a politici se nám smějí - a že celý konflikt na Ukrajině vznikl pro Ukrajinu nevýhodnou asociační dohodou s EU, kterou Janukovič odmítl podepsat (protože už viděli na našich příkladech, jak by to dopadlo)

http://www.quote.cz/forex/7648-ukrajina-zatim-nema-konecnou-dohodu-s-ruskem-o-moznych-uverech

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/eu-odmitla-rusky-postoj-k-asociacni-dohode-unie-s-ukrajinou/1012147

a poté, když jezdili představitelé z EU a USA na Majdan... rozdmýchávalo se to, naše média informovala neuvěřitelně jednostranně a na to jsme my školení, byli jsme zvyklí číst mezi řádky, že...

a teď, po bezprecedentním, zběsilém a zrůdném vraždění lidí v Oděse, kdy si upálené a znásilněné ještě naaranžovali a vyfotili, zatímco v našich novinách se neobjevila jediná objektivní informace! Ani v bulváru, ani v ČT! Člověk musel hledat informace jinde: http://vlkovobloguje.wordpress.com/2014/05/05/kdy-vypukne-valka/ A nyní, když se odpoutává východ Ukrajiny a propuká občanská válka, ukrajinští vojáci střílejí do svých lidí, tak se cítím zahanbena, ale vidím, co vidím! A názor si ještě udělat dokážu sama, novinovým pisálkům bohužel už nevěřím nic. Musí se hledat, kde to jde, někdy i na blozích, kam člověk jinak nechodí http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/petr-schnur-konecnym-cilem-je-rusko/

7 5
možnosti
JC

Nemohu, než naprosto souhlasit! Shrnula jste to dobře. Budete ale, žel, napadána, urážena, nálepkována ...:-/ Je mi z toho hodně úzko a smutno, z toho, co se děje a mám obavy, že tímto to nekončí. Všichni, kteří to rozdmýchali z Majdanu, patří před soud a měli být tvrdě potrestáni. Včetně těch našich politiků i "politiků".

4 4
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 978x
Cestu bytí vnímám jako člověk, který trpělivým sbíráním kamínků postupně skládá obraz mozaiky života ve všech jeho souvislostech. Mým životním mottem je „Žij a nechej žít.“ Krédem jsou pak pro mne stromy, které jsou nám všem ostatním živočichům nezištnými dárci životadárného kyslíku. Myslím, že se nám lidem z vyspělé části světa vytrácí ze života a mezilidských vztahů skromnost a pokora, kterou pak najednou zničehonic nalézáme ve chvílích, kdy je však už příliš pozdě cokoli vrátit zpátky.

Seznam rubrik