Pan prezident Zeman říká, že v ústavě není napsáno kdy má ministra vyměnit

 Well, je to tam pane prezidente. A je to tam napsáno tak jasně, aby to I průměrně inteligentní občan pochopil. Je tam napsáno - tehdy, když premier podá návrh. Tečka.

 Myslím, že je to dost jasně řečeno, aby každý pochopil – tedy pokud pochopit chce. Je to tam napsáno tak jasně, že to vždy všichni prezidenti před vámi, včetné těch nedemokratických, pochopili.

 Vaše výmluvy a úskoky, a to prakticky vždycky, když něco nejde tak, jak chcete vy, vždy když chcete vše překroutit, bez jakéhokoliv studu, bez respektu k druhým. Prohrávám, tak začnu švindlovat, vše otočím.

 Když jsme byli malí, snažili jsme se vždycky ty druhé doběhnout. Byly to takové male, úsměvné, klukovské podvůdky. Pamatuji si, jak jednou přišel Erik, a vsázel se s námi, že si klidně ve třídě stoupne před holkama nahé.  Pak vzal kus papíru, napsal na něj HE a stopnul sin a něj. Hned jsme se do něho pustili, že neřekl na he s předložkou, ale nahé, dohromady. Jistě si vzpomínáte na různé ty podvůdky, kdy jste se vsádil o nemožné, a potom, před podáním ruky jste řekl – kdo vyhraje, platí.

 Klukovská léta jsou pryč, a myslím že každého, kdo má character a čest ani nenapadne, aby se snažil nějakým primitivním překrucováním prosazovat svoji. Snad advokáti, ale I ti mají hranice. Prostě kdybychom nerespektovali obecná pravidla, neřídili se selským rozumem, asi by to v běžném životě přestalo fungovat. Clověk by si dal oběd v restauraci, dojedl by, a zvedl se k odchodu. Cíšník by přiskočil s účtem a řekl by vám, musíte zaplatit. A vy by jste odvětil – jistě, ale nikde není psáno kdy. A obráceně, zaplatil by jste zboží a čekal až vám ho zabalí. Kdyby se k tomu neměli, otázal by jste se zda zboží dostanete. A úsměvná prodavačka by vám odvětila že ano, ale že nikde není psáno kdy. Těžko by vám uvěřila manželka slib, že přestanete pít a kouřit, kdyby jste na její otázku kdy řekl – uvidíme. Prostě v životě jsou věci, kdy člověk musí věřit v slušnost a poctivost toho druhého.

 V současné době máme premiera, který mluvil o statečných, když zakládal své ANO. Má možnost dát vás k soudu, ale bojí se. Statečný. V parlamentu sedí poslanci, kteří nejsou schopni zastavit vás. Hrdinové. Benda /doufám že nepletu jméno/ prohlásil, že by se měla zrušit přímá volba, že by měli volit poslanci. Tihle? Volbu jsme zpackali, Pravda, ale svěřit ji do rukou těmhle lidem, ke kterým většina národa nemá žádný respect, které mnozí I nenávidí? Naopak, mělo by se stranám vzít možnost dosazovat poslance a o každém z nich by měli rozhodovat lidé. Jde to, viz USA.

 Vaše státničení je druhu, jaký asi nemá ve světě obdoby. Zeně, která proslavila československou republiku po celém světě, které většina z nás nesahala ani po kotníky, jste neudělal ani důstojné rozloučení. Naštěstí to udělali umělci.Prostě jako za totality. Když vládní místa ignorovaly názor a cítění lidu, museli zvednout svůj hlas sportovci, umělci, studenti .Při sametové revoluci jsme byli hnáni vidinou spravedlivého, moudrého vedení. A máme? Prezidenta který si poplete obsah článku , který pochopitelně v jeho znění neexistuje, a místo slušné omluvy /může zůstat lidový, řekne střelil jsem kozla/ pronaší věty jako – Boha taky nikdo neviděl. Nevím co jste tím chtěl říct, snad že věříte v Boha, dobrá, pak bych rád jen podotkl, že Bůh smí úplně všechno a přesto to nedělá.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Vorel | pátek 5.7.2019 19:01 | karma článku: 27,50 | přečteno: 826x
  • Další články autora

Ladislav Vorel

Opravdu vláda jen straší?

20.1.2023 v 18:06 | Karma: 24,63

Ladislav Vorel

Veselé volby

6.1.2023 v 16:50 | Karma: 7,04