Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Obrana Babiše tam, kde jsou lidé k němu nefér

Nedá se nic dělat, musím napsat o tom, co se mi zdá nefér. Chci ho bránit tam, kde mám pocit, že zaslepená nenávist jde dál, než by měla, čímž mu de facto u slušných, přemýšlivých lidí vlastně pomáháte. 

Rád bych  upozornil ty, kterým se už vzpěnila krev, že jde o obranu a ne o chválu.

Tedy předně – Babiš není – pokud jde o čestné jednání – o nic horší, než 80 procent námi zvolených politiků. Využívá všech mezer a nedokonalostí v zákonech k tomu, aby se obohatil – v tom s vámi souhlasím, tady máte pravdu. Jenže jde o soustředění se pouze na něj /je nejbohatší, tedy schopnější kličkovat líp, než ti druzí, kteří ho kritizují, ale kdyby věděli jak, nebyli by ani o fous lepší/ Když jsem napsal o Sobotkovi _/Kdo krade víc, Sobotka nebo Babiš/ který vyloženě podváděl a lhal, že jeho trvalé bydliště je jinde, než kde bydlel, někde, kam už roky  ani nepáchl, spoléhaje na svoji moc, že si žádný nedovolí  do toho rýpat, zvedla se vlna jeho zastánců, že může, že na to má náhrady, které nemusí vykazovat. Tyto náhrady si samozřejmě vyčerpal – bez vykazování -  a navíc bral něco, na co neměl absolutně nárok. Když se ho redaktor /tuším, že z MF Dnes/ na to ptal, bránil se tím, že je tam hlášený už leta. Na další dotaz, zda tam tedy bydlí, už jen trapně mlčel. Nebránil se tím, čím ho brání jeho příznivci, tedy, že to bral z náhrad. On prostě kromě těchto náhrad má nárok, jako každý občan republiky, na další poplatky, jako je zmíněné bydlení, rodinné příspěvky na děti atd. V tomto případě, pokud jde o trvalé bydliště, tedy docela obyčejně lhal. Divím se, že nepožadoval také rodiné přídavky na děti, mohl se přece bránit tím – já vás mám všechny rád, jako svoje děti. Proč o tomto podvodu všichni politici mlčí, včetně řvounů jako je Kalousek, je nasnadě. Klidně se vsadím, že při případné revizi, by se našla řada politiků, obohacujicích se stejným, nebo podobným podvodem. To už  by si víc  zasloužil Kalousek příplatek za konzumaci konaku. Babiš tedy kličkuje v zákonech, které jsou nedokonalé, což ale může beztrestně každý a mnozí z nich to dělají, jenže ne tak úspěšně jako on. Mohu souhlasit s vámi, že je to nečestné, chcete-li špinavé, ale  bohužel ne trestné. Ta snaha o jeho lynčování je založena jen na tom, že se na rozdil od stejných podvodníků, jako je on, válí v penězích, že mu to vychází. Přitom to není jen sprosté opírání se o svoji moc, jako tomu bylo třeba v případě Ratha, což už lidem zase tolik nevadilo. Kolik to vzalo času a peněz dostat ho za mříže. Světová rarita. Když Paroubek shrábl sumu, za svou knihu, kterou nikdo nekupoval, vymlouval se, že se to prodalo přes internet. Přitom docela obyčejně podojil stranu. Nebylo nic snazšího, než tuto lumpárnu dokázat. Projít účty za papír, za poštu, jak byly knihy odeslány, mzdy těch, co na tom pracovali atd. Nebyl zájem. Přitom po jeho prohlášení, že by se spojil třeba s mimozemštany, které ukazuje jeho character, nechápu, jak je možné že v Cechách sežene při volbách byt I jeden hlas. I když ovážný je. Už zase číhá, že by skolil nějakého toho Lva. Mluvit o Chovancovi, který koupil vilu za neuvěřitelně nízkou cenu od člověka, kterému jeho ministerstvo dalo zakázku, je prkotina. Vymluvil se, že tu zakázku mu dal nějaký jeho podřízený. Prča, co?_

  A  ted tedy ještě můj názor na Babiše – což je jen můj názor na člověka Babiše – tedy něco, za co nemůže být stíhán či trestán, něco, co není v rozporu se zákonem.

  Podle mne je lhář. Osobně nikdy nespolknu jeho zastávání se Zemana,  jeho - on má pravdu, a přitom si to nemyslí. Prostě tak hloupý není, ví dobře, co Zeman dělá, ale v zájmu svého prospěchu mu přikyvuje a dělá za sebe hlupáka. Jeho přijeti Zemanova vysvětleni,  proč nejmenoval ministra, tedy tim, ze v ústavě neni kdy ho musi jmenovat, je už daleko za hranou. Je to tam. Tehdy, když ho premier navrhne. Tečka. Zajimalo by mě, jak by se tvářil pan Babis, kdybych se ho zeptal, jestli by mně nepůjčil $10000. A kdyby potom přisel a chtěl je zpátky, no a já bych mu odpověděl, „Ale pane Babiš, ja jsem přece řekl, jestli by jste mě ty penize nepůjčil, já neřekl, ze vám je vrátim. Prostě mezi normálními občany jsou ustálené slovni obraty, kterým rozumíme. A když někdo začne kličkovat a hledat jiný význam těchto ustálených pravidel,  je, jak říkal můj otec, křivej, jak turecká šavle. A pan Babis...no nechme toho. Dále si myslím, že je zbabělec.  Velmi dobře si pamatuji na jeho návštěvu v televizním pořadu Krause. Hovořil tam jednak o svém byznisu, ale také o tom, proč nejde do politiky. Ríkal, že se bojí o svůj život. Několikrát to v tomto pořadu opakoval – ano, já se bojím.

 Když jsem viděl, že jde do politiky, vzpomněl jsem si na tento pořad. Jak zdůraznoval to, že se bojí. Nevyčítám mu to, co naše zákony tolerují, ty respektovat musím, jako každý občan našeho státu. Na to jsou soudy, aby rozhodovaly. Ale nikdo mně nevymluví, že tento člověk je zbabělec. Konečně vidíte, že se překonává, aby to dokázal.

 Na základní škole jsem měl skvělou dějepisářku, paní učitelku Ludmilovou. Pamatuji si dodnes, díky ní a jejímu způsobu učení, věci, které nám říkala a které by jste v učebnici nenašli. Jednou nám vysvětlovala, proč my, jako jediní, říkáme Němcům Němci. Vysvětlovala to tím, že u nás bylo dřív spousta německých kněží, kteří neuměli česky, pouze německy. A lid jim nerozuměl, byli pro něj vlastně jako němí. A od toho se jim začalo říkat Němci. Pokud opravdu Němci dostali své jméno tímto způsobem, pak nechápu, proč se Cechům neříká  hlušouni.

 Vůbec si tedy nemyslím, že Babiš je čestný, bezúhonný člověk. Ale vadí mě, že ti, co zbohatli kličkami v zákonech, /Onassis, Kenedy, Kellner a spousta dalších/ vám krev nepění, soustředili jste se jen na Babiše. Už jsem zapomněl v které hře napsal Shakespeare, že za každým velikým bohatstvím je nějaká vražda. Dnes už stačí umět to, a být křivý, jak turecká šavle.

  V dobách komunismu, kdy jsme nadávali u piva, jsme se shodli na tom, že je lepší, když za ty peníze komouši něco postaví, než když to rozfofrují za nic. Neberte to jako souhlas, ale jen jako jakousi útěchu, to Capí hnízdo tady asi bude I když už Babiš natáhne bačkory. Zatímco Polívka dotace které dostal, prochlastal.

  Tedy shrnuto kolem a kolem, naháníte Babiše za něco, čeho je kolem vás spousta. A v menším, nebo I v docela malém, by jste to našli každý den a všude.

Autor: Ladislav Vorel | pátek 3.1.2020 21:21 | karma článku: 33,03 | přečteno: 1279x
  • Další články autora

Ladislav Vorel

Co vlastně Nohavica chce, když peníze už má

Neříkejte, že zpívat. To mu přece nikdo nezakazuje, jenže bez peněz to není ono. Sám říkal, že se narodil v komunismu a v komunismu zase umře. Proč? Není to trochu jinak? Zpívat přece může kdykoliv a kdekoliv, pokud chce.

10.3.2023 v 22:11 | Karma: 22,40 | Přečteno: 919x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Komu není shůry dáno, za jelito nekoupí

Osobně si nemyslím, že lidé myslí, že Pavel zachrání republiku, že nás vyvede ze všech problémů. Mají pouze radost z toho, co samy dokázali.

3.2.2023 v 22:21 | Karma: 23,02 | Přečteno: 665x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Opravdu vláda jen straší?

Lehkovážnost některých Čechů je opravdu neuvěřitelná, myslí si, že Rusko nás nikdy nenapadne. Někdy mám pocit, že jsem poslední žijící Čech co pamatuje srpen 1968.

20.1.2023 v 18:06 | Karma: 24,63 | Přečteno: 689x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Veselé volby

to šťastné tam přidávat nebudu, tomu jaksi při sestavě která se nabízí prostě nevěřím ale je to jen můj názor., tedy hledejte, ono štěstí občas sedne i ...však víte.

6.1.2023 v 16:50 | Karma: 7,04 | Přečteno: 297x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Jsme – li národ zbabělců, volme Babiše.

Začnu tím, co si můžete lehce ověřit. Při své návštěvě v pořadu pana Krause, - Uvolněte se prosím – Babiš, který tenkrát ještě nebyl v politice, řekl – já se do politiky jít bojím – a opakoval to hned dvakrát.

27.12.2022 v 21:35 | Karma: 12,04 | Přečteno: 548x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 951x
Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho