Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tenkdomacas

18. 4. 2011 15:03
Já jsem si důkladně přečetl, za co lékař může inkasovat

30 Kč. Je to pouze za vyšetření. Pokud pan doktor nezvedne svůj ctěný zadek ze židle, nechá jen sestru, aby vám změřila krevní tlak , tak poplatek platit nemusíte. Pokud i tak byl na vás požadován,můžete si stěžovat a milý pan doktor může dostat pokutu až 50000 Kč. Takže pokud si pan doktor na vás alespon šáhne, je již 30 Kč v pořádku.

0 0
možnosti

Host8

18. 4. 2011 10:58
Nejhorší

že nevíte za co lze vybírat a za co ne. Doktorka si řekla o 30 Kč 80-ti leté důchodkyni aniž by ji viděla, jen že jí napsala léky - prý v tom byla již ordinace. Na převazech si sestra vybírala při každém převazu také 30 Kč od starodůchodce. Někteří zubaři si zase nechávají platit za amalganové výplně. Bílé na přední zuby odmítají dělat na pojišťovnu a musí je lidé platit.

0 0
možnosti

brooklin

17. 4. 2011 10:34
další

Další snůška polopravd, mýtů a legend jak to kdysi krásně fungovalo a jak je to teď hozné a špatné. Jak doktoři ožebračují důchodce a malé děti, jak si ulívají po třicetikorunách na navé auto, jak jsou nezodpovědní a hamižní... Proboha už toho nechte, je to ubohé, neseriozní a hloupé prezentovat tyto bludy jako fakta pravdivé tvrzení...

0 0
možnosti

Kolumbo

16. 4. 2011 21:53
Milý pane,

solidarita fungovala tak někde na prérii, když jste potkal "bližního" po měsíci kdy jste nezahlíd živou duši. Pak s nadějí na kus řeči pojedete k ohni třeba navíc 15 kilometrů  a pokud někdo přisedne  k vám , nabídnete mu to nejlepší i kdybyste měl být zítra hlady. Ale v dnešním městě - když můžete být rád, že vás "bližní" neušlapou? K existenci "sociálního státu" je dobrý důvod - totiž že žádná přirozená solidarita dávno neexistuje. Bez toho, že se ze solidarity udělala instituce by se na ni každý vykašlal. A institucializovaná solidarita se provozuje za co - správně, za peníze! Tak co se divíte! Dnešní společnost je založená na předstírání neexistujících citů a  na iluzích. I vy jste na to naletěl - jak jste se přiznal k vašemu "omylu" s tou ženskou. Kdybyste nebyl blbej, nějaká třicetikoruna by vás nerozhodila.

0 0
možnosti

lisbonka

12. 4. 2011 11:24
nechapu

Nutno podotknout, ze doktro tech 30 korun proste vybrat musi. Jinak je bud musi zaplatit ze sych soukromych prostredku a nebo, pokud by nevybiral a nedotoval to, tak dostane od pojistovny pokutu. A tvrdit, ze doktori nemaji strach o zdravi svych pacientu - jednak myslim, ze za sve zdravi primarne odpovida kazdy sam. A za druhe, predevsim operateri mivaji strach celkem pravidelne. Kritizovat a hodit na nekoho zodpovednost je v dnesni dobe opravdu snadne, ale nadavjte politikum, ne lekarum.

0 0
možnosti

bubli1fuk

12. 4. 2011 14:04
Re: nechapu

A co to potvrzení, tomu jste se nějak elegantně vyhnula. :-)

Mě taky iritují ty skleničky a hrnečky, v nichž onen tzv."regulační" obolus končí. Příliš připomínají ony známé skleničky:"Jó Boženko, kafíčko ti udělám, a 2 Kčs hoď támhle zase na další pytlík."

0 0
možnosti

zupan

12. 4. 2011 10:44
Poplatky

u lekare, v nemocnici jsou absolutni pitomost. Bez nich fungovalo zdravotnictvi stejne spatne jako nyni. Mnohe zeme je uvedly a potom castecne nebo uplne zrusily, treba Chorvatsko a Slovensko, o kterych vim. Je to typicka Julinkovina a Cikrtovina. Pokud stat dovoli rozkradani penez ve zdravotnictvi, stejne jako dovoluje v penzijnim radoby pojisteni, bude vysledek stale stejne spatny.

0 0
možnosti

svann

12. 4. 2011 10:40
Milý důchodče

musím vás upozornit že 30kč nekončí v kapse lékaře ale příslušné pojišťovny a to i přesto když nedostanete potvrzení.Zjistěte si laskavě jak probíhají tyto transakce než začnete psát bludy.

0 0
možnosti

oranzovy socialista

12. 4. 2011 10:54
Re: Milý důchodče

Přesně! Jen škoda, že spousta lidí toto neslyší nebo slyšet nechce. To co lékař/lékárník vybere na poplatcích, o to se mu sníží platba pojišťovnou.

0 0
možnosti

culka

12. 4. 2011 10:36
No....

ten limit přece zas tak vysoký není a pak vám to všechno vrátí. Neplivejte po lékařích zbytečnou nenávist. Oni za to nemůžou. Jestli se vám nechce platit poplatek, nechoďte do ordinace.

0 0
možnosti

Viro

12. 4. 2011 10:23
Musím autora

požádat, aby se choval jako většina zvířat a v klidu potichu zemřel, aniž by obtěžoval ostatní.;-D

0 0
možnosti

zupan

12. 4. 2011 10:31
Re: Musím autora

Ceka te to taky a mozna pri tom budes rvat jak tur.

0 0
možnosti

Cder

12. 4. 2011 9:02
Síla důchodců

Milý autore, když vidím, jakým útokem berou důchodci obchodní domy Kaufland (a nejen ty), kdy věkový průměr všech zákazníků většinou bez problémů přesahuje 55+, přestávám věřit nářkům, že důchodci nemají peníze. A pokud nějaký důchodce žije v centru Prahy ve čtyřpokojovém bytě, je jeho problémem, že "nemá na chleba", když "zbytečně straší" v tak velkém domě. A když vidím chování důchodců, když dávají něco zdarma nebo je nějaká sleva a nebo předbíhají, musím konstatovat, že drtivá většina důchodců má páru jak nezaměstnaní. Takže pokud se vám zdá, že máte málo peněz, klidně může většina z vás chodit na brigády a přivydělávat si. A pokud se vám nelíbí 30 Kč poplatek, tak k doktorovi nechoďte a lečte se sami doma. Návštěva doktora povinná není.

0 0
možnosti

shady

12. 4. 2011 10:27
Re: Síla důchodců

Nic jste nepochopil. I Vás se to bude týkat. Jsem taky první rok v důchodu a docela se za tu nálepku stydím. Je mi trapně a brigádu bych chtěl strašně moc. Ne pro peníze, ale pro pocit užitečnosti. Jelikož lékaři zachránili život mé dceři, řekl jsem si, že se budu snažit nějakou korunu vydělat a podporovat nadaci Haimaom, jelikož vzhledem k věku nemohu jinak přispět a nemohu se zařadit např. do registru dárců kostní dřeně. . Jelikož se mi to nedaří, šetřím z důchodu, abych mohl přispět. Jsou lékaři, kterých si moc vážím. A tak neházejte všechny do jednoho pytle a buďte alespoň trochu objektivní. A jinak článek je moc pěkný, autor přece má rád život a nenaříká, jen konstatuje. A má pravdu, někde si nechají zaplatit 30 Kč i za napsání receptu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 565
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1195x
Jsem důchodce, který stále miluje život  kolem   wunschlad@seznam.cz

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy