Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

9. 8. 2010 16:03
50.léta byla 50.léta

stejně jako že platí že doba ledová je doba ledová. Tady se nám někdo pokouší vsugerovat že kdokoliv mohl hrdinně odmítnout podepsat petici za odsouzení Horákové, stejně jako že Mašínové hrdinně bojovali komunistům.

Což je v obou případech historický omyl. Když před obyčejného člověka položili petici za odsouzení Horákové, věděl že podepsat musí, jinak si mohl doma sbalit teplé prádlo do kriminálu, než si pro něj večer přišli. Čest vyjímkám, připomínám, ale ti už si té cti moc neužili, když je po 10-15 letech pustili zlomené  z komunistických lágrů.

A Mašínové? Ti přece neprojevili ani tolik odvahy která se chce  na odmítnutí podpisu . Po několika anynymních přepadových akcích, když jim komunisti přišli na stopu, tak zdrhli na Západ....

0 0
možnosti

rezjirrezjir

9. 8. 2010 18:22
Re: 50.léta byla 50.léta

Nevím jak kdo odmítl podepsat petici proti Horáková, ale vím,že se našli takoví jedinci, kteří odmítli se podepsat pod ty mírové rezoluce. Historie a histork nezaznamenali, že by se těmto odvážlivcům něco zlého přihodilo.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

9. 8. 2010 15:52
spousta

lidí bylo nevinných a taky je popravili, co třeba Ježíš Kristus?

0 0
možnosti
H

hlava222

9. 8. 2010 15:38
Souhlas a karma

R^ale vyhnat ty právní parazity stavět někde most to by opravdu nebyl špatný nápad ani dneska, já myslím že to je přesně ten typ co tady dneska povykuje o vrahounech a loupežnících. :-)

0 0
možnosti
JP

johnpeters

9. 8. 2010 15:29
Měli byste toho už nechat,

a raději se zamyslet nad tím,proč 17tiletý vnouček ubije vlastní babičku pro 70 korun,či hostilitu mladých řidičů,co napadají o generaci starší kolegy z aut, a přímo na silnici je zbijí do bezvědomí jen proto,že se těmto mladým gengstrům nelíbí pomalý způsob jízdy dotyčných obětí.Bylo by to od všech daleko smysluplnější,než se šťourat v časech,které mnozí z kritiků činu Mašínů nezažili,a tím pádem ani jejich boj proti bolševickým utlačovatelům nedokážou pochopit.

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

9. 8. 2010 14:32
Máte pravdu, bylo to od Nečase sprosté dát medaili Paumerovi

, když nežil v 50.letech. Nemá co hodnotit, natož rozdávat vrahům medaile !

0 0
možnosti
M

martin5.3

9. 8. 2010 15:19
Re: Máte pravdu, bylo to od Nečase sprosté dát medaili Paumerovi

Asi tak, tak to dopadne, když člověk nedomyslí důsledky toho co řekne, pak s ním souhlasí i komunista a navíc má pravdu :-D

0 0
možnosti
VV

Josef Orel

9. 8. 2010 12:58
Můžeme si dle libosti odprásknout

jednoho bývalého bolševika, tak já bych prosil o Dybu .:-P

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

9. 8. 2010 12:47
Vraždy náhodných svědků

Myslím, že základní otázkou zde je, zda Mašínové měli právo vraždit nevinné lidi. Tedy lidi, kteří nijak nesouviseli s komunistickým režimem a Mašínům se náhodou připletli do cesty.  V tomto případě, kdyby se autor tohoto článku připletl Mašínům do cesty, dle svých názorů by musel se svojí vraždou souhlasit.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 8. 2010 12:54
Re: Vraždy náhodných svědků

Pokud si položíte tuto otázku, měl byste si také položit otázku, jak poznat člověka, který nesouvisel s komunistickým režimem. Je možné za takové lidi považovat i ty, kterým komunistický režim svěřil k jeho obraně střelnou zbraň? :-/ 

-

Já jsem dostal zbraň na vojně a když jsem jí přebíral, dobře jsem si uvědomoval, že od té chvíle jsem cílem pro ty, proti kterým ten režim bojoval a proti kterým jsem zbraň dostal. Určitě by se mi nelíbilo, kdyby mě někdo zastřelil, ale také bych se tomu nemohl moc divit. 

0 0
možnosti
JH

nibor

9. 8. 2010 12:44
Zajímavé srovnání

s jejich otcem. O něm a o skupině Tří Králů jsem četl dost, ale nikde jsem se neočetl, že by se jejich aktivita proti bezpochyby rovněž zločinnému systému omezila na podřezání četníka, získání výplat a podpálení stohů. Nic z toho nedělali, naopak, dočítal jsem se o atentátech na vlaky vezoucí zbraně a zásoby pro Wehrmacht, střelbu na gestapáky, zpravodajskou činnost...

Prostě článek, ve kterém se už po tisící píše, že komunismus zvláště pak v padesátých letech byl zločinný. O tom žádná, to je naprostá pravda. Ale tady jde o konkrétní činy Mašínů.

Úplné zatracení nebo naopak úplná adorace je blbost. Mašínové měli na začátku bezpochyby dobré úmysly, ale nezvládli to, žádného skutečného bolševického ha*zla ani neohrozili, a tak byla jejich aktivita nejvíce užitečná Rudému Právu, bohužel;-(. Jejich útěk přes Německo svojí dramatičností ovšem zůstává fascinující story.  

0 0
možnosti

rezjir rezjir

9. 8. 2010 12:41
A nebyl důvod?

„Pražský puč vyvolal vlnu šoků ve Washingtonu,“ napsal vysoký důstojník tajné služby OSS a pak CIA Harry Rositzke v knize The CIA's Secret Operations. „Americké bombardéry přeletěly na britská letiště a vojenské přípravy v okupovaném Německu se urychlily.“Podplukovník Charles Katek, bývalý vojenský atašé se zvláštním posláním v Praze, dostal za úkol zformovat v západním Německu organizaci, která by získávala v Československu zpravodajské informace. Za pomoci   štábních důstojníků, kteří po únoru uprchli, dal dohromady skupiny kurýrů a vyzvědačů z řad mladých uprchlíků žhavých proti komunistům bojovat. Stejný nápad měl i generál Ingr, .Nakonec vznikly pod patronací tří velmocí výzvědné organizace, které v průběhu devíti let vyslaly do Československa možná 5 až 10 tisíc mladých lidí jako kurýry či v terminologii Státní bezpečnosti agenty-chodce. Podle jednoho tvrzení StB jich bylo do poloviny padesátých let zatčeno na 1500. Můžeme hovořit o třetím zahraničním odboji.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

9. 8. 2010 12:43
Re: A nebyl důvod?

Spolu s polskými kolegy se pracovníci pražské Bezpečnosti shodli, že agenti dostávají úkoly, které „mají přímo povahu válečnou, ba takovou povahu, jako kdyby již byla válka. Sbírají se zprávy zejména z vojenských kruhů, usiluje se o informace o československém operačním plánu, o dislokaci vojsk, o vojensky důležitých transportech, o výrobě uranu, o transportu z SSSR k nám a do SSSR, o politickém a morálním stavu armády atd. ...“

Viz zde  http://zpravy.idnes.cz/vedatech.asp?r=vedatech&c=A020403_141736_vedatech_jan

 

 

0 0
možnosti
RH

Kruton

9. 8. 2010 12:23
Bohužel

byl náš národ tak prošpikován komunisty, stbáky apod., že podepsat žádost o zavraždění Horákové je považováno za morálně nezávadné, protože "taková byla doba" nebo "chtěli jen dělat svou práci", či slyšíme podobné projevy morální relativizace.... Těžko můžou lidé vidět objektivně hrůzy komunismu, když často jejich nejbližší se se stranou zapletli a je pro ně těžké si představit, že jejich otcové či dědové byli bezcharakterní prospěcháři nebo hloupí idealisté.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 565
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1194x
Jsem důchodce, který stále miluje život  kolem   wunschlad@seznam.cz

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy