- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jsme důchodci, máme dost času. Takže maso kupujeme u (prověřeného řezníka). Budete se divit, v Praze u Václaváku je jeden poměrně laciný, s masem vynikajícím (a "bezvodým"). Pečivo, sladkosti u pekaře (dokonce i houstičky jsou propečené, skoro křupavé). A zeleninu u Vietnamců (perfektní, ceny nejsou vyšší než ceny těch ovadlin v supermarketech).
Proč bych kontroloval supermarkety, když tam skoro žádné potraviny nenakupuji.
V Itálii, která má slunnou Sicílii a na ní sady pomerančovníků, se dá kilo pomerančů pořídit tak za 3 Eura. Porovnejte je s polovičními cenami našich pomerančů prodávaných o 600 km dál a musí být každému jasné, jakou že to kvalitu chudým Čechům posílají.
Já v Řecku kupoval pomeranče za 0,40 EUR/kg. Od té doby taky vím, jak mají chutnat. Ale jabka tam měli mimořádně drahé a hnusné.
No já jsem si chtěl otestestovat italské maso z italského supermarketu, ale vzhledem k jeho cenám, jsem tento expriment vzdal. Tak jsme pouze podrobil testu akční bochník chleba z mnichovského lidlu (stál bez centíku EURO) a musím říci, že byl chutný, propečený s křupavou kůrkou a měký byl téměř týden. Jinak bych řekl, že výrobce je pod nadvládou obchodních řetězců a musí skákat tak, jak oni pískají a ČOIka nad námi spotřebiteli drží ochrannou ruku v tom směru tak, že pokud by konala, jak ji nařizuje zákon, pomřeli bychom hlady, protože bychom neměli kde nakupovat