Vánoční nadělení.

Po našem malém městečku se rozneslo, že v letošním roce si vybral Ježíšek mě, kterému osobně přijde předat vánoční dárky, asi za to že jsem do pokladničky před kostelem dvakrát vhodil jednu korunu.

 

Všechny místní spolky se přichystali důstojně přivítat zástupce nebes, dětičky nacvičovaly vánoční písně, hlavně tu co složil místostarosta „neokradeš místního svého, ale vypůjčíš si od jiného. Místní zemědělci tři dni před tím přestali rozvážet na pole močůvku (kejdu), aby byl zaručeně čistý vzduch a nebyl cítit dobytkem. Naopak zdejší pekař využil zvýšené poptávky a z pece, kde se topilo mazutem, se valil černý mrak připomínající peklo. Obec vyzdobila naší ulici tradiční vánoční výzdobou, na každém sloupu visel svítící zvon a kometa.

V určený den a hodinu, shromáždili se všichni výše uvedení před domem, k tomu se přidali delegace z okresu a před vchodem bylo vidět i pár kameramanů. Půl hodiny před určenou dobou, se v nedalekém parku snesl k zemi, nezvykle tiše vrtulník. Vystoupili dva ing Andělé a šli změřit vchodové dveře. Změřili jednou, dvakrát, třikrát a pak zvedli oči k nebi a zalkali“Pane Bože, kams nás to poslal,  víš že letos Ježíšek přibral na váze a do těchto dveří se nevejde“. Děti začali skandovat „my chceme Ježíška, dejte nám Ježíška, my chceme Ježíška. Jeden nepozorný hasič spustil v autě signál „hoří“. Místní dechovka si v nastalém zmatku spletla noty a spustila „už ho tam vezou na svatý pole, to máš za tu dobrotu ty starej  …..  Místní straničtí velikáni se začali mezi sebou hádat kdo to zavinil a ing Andělé se odplížili k parku. Jak přiletěli, tak odletěli. Bylo po zázraku a brblající dav se pomalu rozcházel.

Neuplynula ani půl hodina a někdo mě zvoní u dveří, „koho nám sem Pán Bůh poslal“ a u otevřených dveří stojí malý chlapeček a povídá, „tatínek vzkazuje, že Ježíšek, když se k vám nemohl dostat, nechal dárek u zadního vchodu. Poděkoval jsem chlapečkovi a poslal poděkování také tatínkovi a zavřel dveře Vzápětí někdo zvoní znovu. Chlapeček, „zapomněl jsem vám říct, že tatínek vzkazuje, máte si vzít lopatku a košťátko, abyste měl čím to hovno uklidit“!

Autor: Ladislav Vinš | pondělí 27.12.2010 10:40 | karma článku: 9,28 | přečteno: 821x
  • Další články autora

Ladislav Vinš

Jižní strana Bavorského lesa

13.4.2018 v 12:03 | Karma: 26,66

Ladislav Vinš

.... milujte se a množtese ...

4.4.2018 v 12:06 | Karma: 19,81

Ladislav Vinš

Jaro

22.3.2018 v 12:39 | Karma: 22,11

Ladislav Vinš

Zpráva z tisku ....

15.3.2018 v 12:14 | Karma: 21,34