Rudý koutek hostinského Paroubka

Nedá se nic dělat, ale některé noviny jsou stále stejné. Otevřu Dnes Dení(k)  tisk a na vrcholu oranžové stránky na mne září heslo  Svoboda, Solidarita, Spravedlnost a já dodávám, zřejmě Republice. Autoři se asi styděli za to, že již dávno je někdo předešel podobným heslem  „Ze SSSR na věčné časy" ale na rudém podkladě.

Pod touto hlavičkou S S S  ® najdete opět meditaci několika politiků v čele  s předsedou vlády (budoucím),  bývalým náměstkem hostinských (rozuměj RaJ)  „sou" Paroubkem. „Kongres evropských socialistů byl ve znamení sebereflexe" říká p. Paroubek a pokračuje v projevu; Musíme dokonale znát, co se veřejnosti na fungování evropských institucí líbí a co nikoliv. Jaké naše myšlenky berou za své a jaké jim nic neříkají, a nedovedou si je získat. A předně přibližovat výkon politických rozhodnutí lidem. Potřebujeme změnu, potřebujeme vrátit občanům EU důvěru v politiku a v nás politiky, v naší sílu a schopnost aktivně uchopit jejich problémy a řešit je.. Řekl to soudruh hezky, hlavně na tu změnu se těšíme.

Dnes skutečně perlí soudruh Lubomír Zaorálek a promlouvá lidsky a srozumitelně k lidu obecnému. Svoji úvahu nazval  „I v krizi musíme udržet důstojnost života"; Podepsali jsme Lisabonskou smlouvu. To však rozhodně neznamená, že jsme u konce našeho snažení  Naopak Evropské  think tanky, tedy zásobárny myšlenek fungují, ale my dnes potřebujeme action tanky, potřebujeme jednat. Ihned je potřeba se soustředit na tyto čtyři cíle.  1) Udržitelný ekonomický růst. 2) Zásadní reforma finančních trhů. 3) Boj za čistou energii a proti klimatickým změnám. 4) Podpora silného efektivního a spravedlivého sociálního státu.. (to jsou slova, která tu již někdo před ním říkal, ale nechme autorovi radost z jeho myšlenek.

Velmi sugestivní je přiznání soudruha Bohuslava Sobotky a zároveň návod jak vyjít vítězně z hospodářské krize. Tento stínový ministr financí ČSSD říká o českých zkušenostech z boje s finanční a hospodářské krizi toto; Selhání finančního sektoru nesmí ohrozit sociální stát. „Na základě bolestných českých zkušeností byl sjednocen dohled nad všemi sektory finančního trhu do jedné instituce. Stejně by měly postupovat i ostatní členské země EU.

O závěrečném článku Petra Petržílky se dá říci, že je to objev jaký tu ještě nebyl. „Ochrana klimatu je otázka přežití i příležitostí". Celosvětová ekonomická krize a klimatické změny  si žádají zásadní opatření, která přinesou ekonomickou stabilitu a rovnováhu mezi lidskou civilizací a přírodou. Účinným lékem na hospodářskou krizi je omezení produkce skleníkových plynů a využívání  obnovitelných zdrojů energie.

Jejich kolegové z KSČ by si měli vzít hlavně příklad z lidského přístupu k masám.

Autor: Ladislav Vinš | pátek 11.12.2009 18:23 | karma článku: 28,95 | přečteno: 1516x
  • Další články autora

Ladislav Vinš

Jižní strana Bavorského lesa

13.4.2018 v 12:03 | Karma: 26,66

Ladislav Vinš

.... milujte se a množtese ...

4.4.2018 v 12:06 | Karma: 19,81

Ladislav Vinš

Jaro

22.3.2018 v 12:39 | Karma: 22,11

Ladislav Vinš

Zpráva z tisku ....

15.3.2018 v 12:14 | Karma: 21,34