Několik cca 2011 slov.

Nejsem levičák, neuznávám politiky, ctím odbornost od řemesla po nositele Nobelovy ceny. Uznávám zdravý selský rozum, který vychází ze zkušeností generací a vlastního života

 

 

Co se dnes děje v naší krásné zemi, to snad ještě nikdy nezažila. Označení „bordel“ je slabé slovo, i když příznačné. Jsem starší pán, který má život za sebou, ale nemohu mlčet.

Zažili jsme zvůli diktovanou Moskvou a prováděnou „Českým člověkem.“ Několik desetiletí nám v hospodářství vládl diktát Rady vzájemné hospodářské pomoci /RVHP/ Nebyl blahobyt.

Dnes máme v krámech a všude kam se podíváme blahobyt. Ovšem za jakou cenu, v pochybné kvalitě a pro koho. Protože jsme Češi a bez diktátu neumíme žít, je zde „Evropská unie“ /EU/, která nás zatěžuje předpisy a jinak nesmyslnými nařízeními.

Co bylo za komunistů špatné se již napsalo mnoho, ale nezapomeňme, že vykonavatelem byl vždy Český člověk. Co bylo dobrého?  Pomineme li politické procesy a násilnou kolektivizaci v padesátých letech, byla úroveň zákonu po novelizaci v začátku šedesátých let a soudu jako vykonavatelů dobrá /opět vypusťme politiku/. Krádež byla krádeží, pytlák – pytlákem, práce se štítící – příživník. Po rozvodu manželství byla většinou pro postižené svobodárna. Policie /VB/ měla tvrdý režim, zkušené specialisty a bylo vidět za ní kus práce při potírání kriminality /neplést s politikou/, již od drobné krádeže. Přestupek, v té době měl význam, který mu patřil.

Stále se uplatňovala v praxi zásada, budeš dělat v životě to, na co v hlavě máš. Nechceš přijmout vzdělání, budeš dělat nádenické práce, kde nemusíš myslet. Člověk vyniká ve zručnosti nebo vědomostmi. Obě věci ovládat dohromady byla vzácnost. Nadarmo se neříkalo, že řemeslo má „zlaté dno“ /přívlastek byla nadsázka/. Připouštím, že později tuto zásadu částečně opustili a nutili absolventy k získání maturity, což do dneška nejde dohromady. Zároveň, v době normalizace se na vysokou školu dostal jen svazák, komunista nebo z aktivní komunistické rodiny /ještě připomenu/. V zemi vládl nějaký řád /i když politický/. I v té době byli samozřejmě prostitutky ale také udavači a veksláci.

Přišla revoluce s hrubým sametem a novou garderobou. Zatímco se jednotlivci hádali o politickou moc, kriminální galerka nezahálela a využila příležitosti a se zkušeností světového zločinu, publikovaných v „instruktážních filmech“ pod rouškou zábavy, uvedla u nás rychle do praxe. V první řadě ovládla státní aparát, soudy, policii, na ministerstvech rozhodující rezorty, Zrušila z českého slovníku slovo morálka a nastolila v této zemi vládu peněz. Někdejší politická elita a veksláci si rozdělili lukrativní podniky a svorně s galerkou zrušili pro ně nebezpečné zákony. Chátře nabídli odstupné v podobě přestupků. Dnes se smí krást do 5.000,- Kč. Novodobá honorace smí střílet divokou zvěř, většinou rovnou z přizpůsobených aut, protože již není pytlák, ale lovec bez povolení, což je přestupek /též do 5.000,-/.

Dnes jsou na vedoucích místech ve všech sférách života uvědomělí svazáci nebo komunisté, vystudovaní v době normalizace obdarováni diplomy ne za vysokoškolské vzdělání, ale za věrnost komunistické propagandě. Kvalita právníků, lékařů a dalších humanitárních profesí je na první pohled vidět. Jaké mají vědomosti vidíte na práci našich „neprůstřelných" poslanců, kteří z této kategorie lidí vzešli. Ti starší a chytřejší, pro blaho své osoby, jsou dnes senátory. Dělnická třída neexistuje, protože všichni mají maturitu a fyzická práce jim nevoní, tu ať dělají přistěhovalci, kteří zároveň vzali práci nevzdělaným.

Za nepokoje nemohou jenom cikáni, ale v plné míře systém, který podporuje svými děravými zákony zlodějnu /výkupny kovů, zastavárny, herny/ a benevolencí při výplatách sociálních podpor.

Proč nám „importovaná domakracie“ přinesla tolik bezdomovců, feťáků a podobných živlů? Proč nikdo nedonutí mladé lidi ještě v 25 letech poznat i práci. Všichni mají společného jmenovatele, protože se většinou žádnému nechce dělat a donucovací páky k tomu žádné nejsou a všichni, když jde do tuhého se ohánějí „listinou lidských práv“ a mají hlavně podporu u politiků, kterým se také nechce dělat, ale na jejich bídě se zviditelňují.

Byla velká chyba, že se všechno rušilo, co bylo komunistické a vadilo hlavně lidem, kteří neměli čisté svědomí.  S touto vlnou se spláchla i tradice v oborech, kde jsme měli světové renomé.

Dnes je jediné řešení. Politické strany zbavit rozhodování a postavit je na úroveň „Baráčníků“. Na místa kde se rozhoduje o bytí či nebytí tohoto státu, dát odborníky podle výsledku vykonané práce ne podle nějakého koupeného glejtu, třeba z Plzeňských práv. Selský rozum a škola života, je možná víc než vystudovaný /vykutálený/ marxista.  Zrušit senát a sněmovnu a nahradit opravdu funkčním orgánem vytvořených z těch nejlepších zkušeností ze zahraničí.

 

Souhlasíš – klepni na Karmu, nebo napiš připomínku.

 

Přestaňte zvonit klíčema a odvolejte své poslance pro neplnění slibů, máte na to právo. Nečekejte na volby Hlavně mladí by měli dokázat, že mají zájem o budoucnost, která bude patřit jim.

Autor: Ladislav Vinš | pondělí 10.10.2011 13:11 | karma článku: 44,14 | přečteno: 3920x
  • Další články autora

Ladislav Vinš

Jižní strana Bavorského lesa

13.4.2018 v 12:03 | Karma: 26,66

Ladislav Vinš

.... milujte se a množtese ...

4.4.2018 v 12:06 | Karma: 19,81

Ladislav Vinš

Jaro

22.3.2018 v 12:39 | Karma: 22,11

Ladislav Vinš

Zpráva z tisku ....

15.3.2018 v 12:14 | Karma: 21,34