"Když nejde o život, jde o ho..."

  Včera v dopoledních hodinách vyprošťovali z havarovaného výtahu hasiči nájemníka domu a v odpoledních hodinách došlo k havárií znovu a hasiči zachraňovali mladou rodinu se psem!

 

Před pěti lety se prováděla rekonstrukce domu a zároveň i výtahu sloužícího k obsluze patnácti podlaží. Ve stavebním povolení bylo jasně řečeno, v jakém rozsahu bude oprava provedena. Dodavatelská firma mimo jiné, potvrdila dodávku nového strojního zařízení. Odběratel po kolaudačním řízení, zaplatil!!

Po uplynutí několika měsíců, se stalo veřejným tajemstvím, že do výtahu se dala nová ( ? ) klec a strojovna zůstala stará a byla jenom nově natřená barvou (snad už se asi nedalo reklamovat, protože někdo neměl zájem). Samozřejmě porucha střídala poruchu a výtah byl v podstatě nefunkční. Je zajímavé, že když majitel doporučoval správci před dvěma roky, změnit servisní firmu, nic se nedělo, až nyní, když výtah již nejel a nebo ať se zmáčklo jakékoliv patro, vždy zastavil jen ve dvanáctém. Nájemníci zavolali na kontrolu hasiče, protože dotyčný výtah je označen jako evakuační. Správce při kontrole sehrál scénu neviňátka a dodatečně předložil protokol o technické způsobilosti, vydané  servisní firmou. Situace byla pro nájemníky i správce neúnosná a tak od 1. 6. 2009, má provádět servis nová firma, které liknavý správce nedal ani klíč od strojovny a tak při příjezdu opravářů a hasičů se hledal náhradní!

Tento výtah byl postupně nefunkční a nakonec i životu nebezpečný. Nešly čidla ve dveřích a tak se často stávalo, že maminkám dveře sevřely kočárek, nebo babku s berlemi a nakonec i zdravého hbitého, pokud si nepospíšil. Před půl rokem byl výtah v takovém stavu, že kabina při jízdě za velkého hluku poskakovala. Majitel i správce, nereagoval na stížnosti nájemníků ani v době kdy byla podána společná petice. Všechno bylo v pořádku!

To co se stalo včera a nedošlo ke  „smrťáku", je opravdu velké štěstí, protože kdyby v té havarované kabině byl někdo se slabším srdcem, nebo třeba maminka s kočárkem, určitě by to mělo tragické následky (byla to rána, která otřásla domem)!!

Majitel i správce se zřejmě drží hesla  „když nejde o život, jde o hovno" a podle toho nadále jedná. Nájemníkům zůstává jenom bezmocnost a zoufalství!!?

Autor: Ladislav Vinš | pondělí 8.6.2009 11:15 | karma článku: 15,06 | přečteno: 1441x
  • Další články autora

Ladislav Vinš

Jižní strana Bavorského lesa

13.4.2018 v 12:03 | Karma: 26,66

Ladislav Vinš

.... milujte se a množtese ...

4.4.2018 v 12:06 | Karma: 19,81

Ladislav Vinš

Jaro

22.3.2018 v 12:39 | Karma: 22,11

Ladislav Vinš

Zpráva z tisku ....

15.3.2018 v 12:14 | Karma: 21,34