- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
a řepu se chodilo na železniční trať vedoucí do cukrovaru.
Železniční trať byla nerovná a vagony s řepou vrchovatě naložené a
na každém „houpáku“ spado pár hlav řepy. Doma byl potom sváteček,
řepa se nastrouhala a vařilo se spousta pokrmů, nejznámější syrup, ale
hlavně řepánky
Postup přípravy receptu
Ze všech uvedených surovin (viz internet - řepánky recept) zaděláme hladké nelepivé těsto, které necháme 40 minut kynout.
Řepu oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme na másle doměkka. Přidáme cukr, mák, nasekané ořechy, krátce podusíme a necháme vychladnout.
Těsto rozdělíme na 24 kousků, každý naplníme náplní a zabalíme. Bochánky (řepánky) dáme na plech tak, aby se nedotýkaly. Necháme v teple ještě 20 minut kynout.
Připravíme si z másla, cukru a mouky drobenku.
Po 20 minutách bochánky (řepánky) potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Řepánky podáváme jako klasické buchty, jsou opravdu vynikající! Můžeme je ještě obalit v moučkovém cukru.
Další články autora |
Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
nabízený plat:
172 000 - 273 000 Kč