„Kdo neskáče, není Čech“,

  ano velmi příznačné pro dění v naší zemi a není se čemu divit. Dlouhodobá okupace Německem, Sovětským svazem a Bohem Mamonu v posledních dvaceti letech, naučilo Čechy poslouchat a skákat, jak si který vládce přál. Ztratili jsme vlastní identitu

Dnes jsme již silní jenom „v řečech u piva“ a to již také není pravda, protože náš národní nápoj nám vaří cizinci za cenu, která nás odrazuje od konzumace.

Před 22 výročím „převlékání garderoby“, proběhli na NETu výzvy, k odstranění vlády, různých protestů až generální stávky. Skutečnost a výsledek, k zasmání a jinak nebude. Vždyť jsme Češi a každý má svůj majetek, o který by nerad přišel. Počínaje panelovým bytem v osobním vlastnictví /králíkárnu/ až po ojeté auto /ročník II./  „uplacené" na STK. Kdybychom se vzepřeli kdo ví jak bychom dopadli, to již známe. Jenže jste všichni zapomněli, že každý z Vás je zadlužený státem skoro 150.000,-Kč. Tak co vážení spoluobčané vlastně máte?  Jo uloženo v bance, takových už krachlo.

Na svém blogu   http://ladislavvins.blog.idnes.cz/  jsem 10.10.2011 cca v 13 hod. zveřejnil článek „Několik cca 2011 slov“, četlo 3.600 lidí, m. j. jsem navrhoval zrušit politické strany, senát a poslaneckou sněmovnu.  Reakce? Že to u nás nejde!

Ale jde, chce to jenom si uvědomit, že když to šlo jinde, musí to jít i u nás. Zkusili to na Islandu a vyhráli. V roce 2008 tato země zkolabovala, měna se zhroutila, trh zastavil svou činnost. Obrovské protesty lidí před parlamentem, donutily k rezignaci předsedu vlády a celý vládní blok. Zkráceně další historie; vynucení odstoupení celé vlády, vynucené znárodnění bank, uvěznění všech odpovědných lidí za dluhy a krizi. Přepsání ústavy přímo občany a ne zkorumpovanými poslanci zaběhnutých politických stran. Z nařízení EU nesmějí o těchto událostech a změnách na Islandu do dnešního dne novináři psát.

Jsme Češi, uplynulá doba a různé ideologie nás naučili skákat, podle toho jak kdo píská. Skákali jsme za Němců i komunistů, ale ty nám aspoň nechali   T r a d i c i   ve všech  oborech kde jsme byli světový.

Pak přišlo osudové období, kdy jsme museli „udělat“ převrat, protože jsme byli ze socialistických zemí poslední, kde k tomu ještě nedošlo. Komunisté a jejich komfidenti proškolených ve věznicích, se převlékli za „beránky“ a reformátory, lidé, kteří předvídali blahobyt socializmu  /prognostici/, ve svých nových funkcích, na které byli dobře připraveni, zničili úplně naše národní hospodářství. Byli jsme vždy nejvyspělejší stát Evropy, teď jsme kde? V  ..deli !  Největší hrobař tohoto státu sedí na hradě  „Křivěkrad“ a jeho pomocníci jsou rozlezlí po celé naší zemi.

Ti co si dnes plácají po ramenou, že díky jim jsou otevřené hranice a obchody plné podřadného zboží, by se měli stydět, protože tento převrat by se stal bez nich. Přinesla to doba a Gorbačov. Oni nevyšli do ulic od svých pivních sklenic!!!  Jako vždy a všude na světě se o převrat zasloužili studenti a svobodná mládež.

Poslední události ukázaly, že Češi již nedokáží nic. Tak „zalézt do boudy a štěkat“, ale né moc, aby si neublížili nebo nedej Bůh, aby je neslyšel soused. Občas vylezou, nakrmí modré ptáky, orosí oranžové růže, ukradnou sousedům pár třešniček, zjistí, jak si vedou ostatní a odkud zrovna vane vítr. Pustí pár „smradlavých“ slov do ovzduší a opět zalezou do svých pracně zbudovaných pelechů.

Dnes již záleží jenom na mladých lidech, aby využili možnosti vystudovat ve světě, získat zkušenosti a vrátit se domů vybudovat novou zdravou společnost.

 

Autor: Ladislav Vinš | pondělí 21.11.2011 13:07 | karma článku: 16,67 | přečteno: 927x
  • Další články autora

Ladislav Vinš

Jižní strana Bavorského lesa

13.4.2018 v 12:03 | Karma: 26,66

Ladislav Vinš

.... milujte se a množtese ...

4.4.2018 v 12:06 | Karma: 19,81

Ladislav Vinš

Jaro

22.3.2018 v 12:39 | Karma: 22,11

Ladislav Vinš

Zpráva z tisku ....

15.3.2018 v 12:14 | Karma: 21,34