Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zuzu.mizu

11. 3. 2009 10:34
Je fakt

že někteří hospodští a restauratéři by zaloužili vylískat po hřbetě a dát na pranýř. Špagety do české kuchyně sice nepatří, ale když je v menu napsáno boloňské špagety s česnekem a parmazánem a donesou vám rozblemcaný hnus posypaný eidamem, taky to skazí náladu. A když se zeptáte kam se poděl parmazán, tak vám budou bezočivě tvrdit, že ním posypali rozvařené špagetyRv 

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

11. 3. 2009 8:57
Nezoufejte

Česká kuchyně nezmizela. Jen je poněkud dražší. Seženete i přepychové houskové knedlíky zdobené bylinkami, samozřejmě za odpovídající cenu. Na druhou stranu je příprava z polotovarů a náhražek snazší. Mám velice rád smažený sýr. Dostanete například koupit Lidový smažák, 120gramový předsmažený polotovar z rostlinného tuku, za 25 korun. Je to levnější, než smažák (z eidamu) udělat doma, nemluvě o pracné přípravě. Chuťově je o něco málo horší. Ale klasická česká kuchyně rozhodně nezmizí, nezlikvidují ji ani náhražky, ani módní import.:-)RvEURv

0 0
možnosti
D

dr_NO_

11. 3. 2009 8:40
gastronomie

to same kuchyne, nedelejme si iluze ze drive se nahrazky nepouzivali, drahe menu neni jen rozmar a snaha vyrejzovat ale platite proste i za kvalitu a cerstvost surovin, jiste poznate rozdil kdyz si v pajzlu date lososa za 100kc a nebo v rybim restaurantu morskeho vlka za 500

0 0
možnosti
D

dr_NO_

11. 3. 2009 8:37
kvalita

za kvalitu se proste plati, dnes lze koupit potraviny nekvalitni, to ty hnusne parky, spekacky apod ale i spickove, kdyz si misto 20deka uheraku koupite kilo gothaje tak se nedivte, a nebo syry, proc si kupujete hnusne nahrazky - ty platkove sracky misto mensiho mnozstvi ale kvalitniho ementalu, dnes se daji koupit potraviny jeste kvalitnejsi nez za komancu

0 0
možnosti

black.v.

11. 3. 2009 8:16
Dříve byla tráva zelenější...

Dříve se místo ťukání do notebooku psaly dopisy. Články se na veřejnost dostávaly podstatně těžším způsobem. Tak jak to že si moderním publikováním přes net ulehčujete práci?  Taky těm tradicím moc péče nevěnujete. Rv

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

11. 3. 2009 7:14
Máte naprostou pravdu

Sami ničíme dobrovolně naše tradice, mezi něž česká, tradičně vařená, kuchyně patří.

0 0
možnosti
MF

falm

10. 3. 2009 23:43
Zkuste se někdy projít velkobchodem "M"

a uvidíte, jakým všelijakým humusem jsme zavaleni. A to tam ještě mají tu drzost prodávat knihy pro kuchače obsahující "normy" pro veřejné stravování. :-©

A projděte si všechny ty hyper-super markety, které prodávají dnešní polotovary. Místo sekané nejrůznější nechutné našlehané hummusové směsi, párky a jiné uzeniny rovněž většinou na hranici poživatelnosti. :-©

Že to všechno stojí pár šupů? Jistě!

Někde ale ušetřit musíte, když vám neustále zdražují střechu nad hlavou, energie, zdravotnictví... tedy základní potřeby, bez kterých se neobejdete.!

A nebojte se. I na to zdražování potravin dojde. Hned jak padnou poslední maloobchody, budou vás mít tyhle povedené "markety" na tapetě.

0 0
možnosti
MB

buxus

11. 3. 2009 8:08
Re: Zkuste se někdy projít velkobchodem "M"

Souhlas, až na to poslední - to není tak jisté. Markety se neustále perou mezi sebou. Např. teď v Německu válčí Aldi s Lídlem, zákazníci se radují a odnášejí to dodavatelé těchto řetězců.

0 0
možnosti
RB

erben3

10. 3. 2009 19:47
Máte pravdu

a karma R^ Ale dají se naštěstí najít restaurace, kde vaří ze základních surovin, kvalitně a za rozumné ceny.

0 0
možnosti
MB

buxus

11. 3. 2009 8:11
Re: Máte pravdu

Také mám tu zkušenost, bohužel to není neměnný stav. Už se mi třikrát stalo, že jsem přišel do restaurace, kde jsem měl z minula dobré zkušenosti - a hned jsem poznal, že vyměnili kuchaře. Všechno šlo do kytek. V jedné mi dokonce pomstychtivý číšník prozradil, že u nich teď vaří vyučený holič.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

10. 3. 2009 17:40
Netajím se tím, že jsem gurmán

A souhlasím s Vámi. Průmyslové knedlíky nejím. A tak je jím jen doma. Nevěřím českým jídelním lístkům.

KarmaR^

0 0
možnosti
P

pěnice

10. 3. 2009 17:30
Zcela nedávno

 

 jsem byla v restauraci na tzv.meníčko adostala jsem bramborovou kaši,která byla zcela jistě instantní.Takový vodový blaf jsem tedy nejedla ani nepamatuju.Jsem diabetička a protože jsem si už píchla inzulín,nezbylo mi nic jiného než to sníst.Měli tam velmi dobrého kuchaře,ten po hádce s majiteli odešel a asi odejde více hostů včetně mne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 565
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1194x
Jsem důchodce, který stále miluje život  kolem   wunschlad@seznam.cz

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy