Diskuse
Kam zmizela " česká kuchyně ?
Děkujeme za pochopení.
Zuzu.mizu
Je fakt
že někteří hospodští a restauratéři by zaloužili vylískat po hřbetě a dát na pranýř. Špagety do české kuchyně sice nepatří, ale když je v menu napsáno boloňské špagety s česnekem a parmazánem a donesou vám rozblemcaný hnus posypaný eidamem, taky to skazí náladu. A když se zeptáte kam se poděl parmazán, tak vám budou bezočivě tvrdit, že ním posypali rozvařené špagety
Dimitar Toškov
Nezoufejte
Česká kuchyně nezmizela. Jen je poněkud dražší. Seženete i přepychové houskové knedlíky zdobené bylinkami, samozřejmě za odpovídající cenu. Na druhou stranu je příprava z polotovarů a náhražek snazší. Mám velice rád smažený sýr. Dostanete například koupit Lidový smažák, 120gramový předsmažený polotovar z rostlinného tuku, za 25 korun. Je to levnější, než smažák (z eidamu) udělat doma, nemluvě o pracné přípravě. Chuťově je o něco málo horší. Ale klasická česká kuchyně rozhodně nezmizí, nezlikvidují ji ani náhražky, ani módní import.
dr_NO_
gastronomie
to same kuchyne, nedelejme si iluze ze drive se nahrazky nepouzivali, drahe menu neni jen rozmar a snaha vyrejzovat ale platite proste i za kvalitu a cerstvost surovin, jiste poznate rozdil kdyz si v pajzlu date lososa za 100kc a nebo v rybim restaurantu morskeho vlka za 500
dr_NO_
kvalita
za kvalitu se proste plati, dnes lze koupit potraviny nekvalitni, to ty hnusne parky, spekacky apod ale i spickove, kdyz si misto 20deka uheraku koupite kilo gothaje tak se nedivte, a nebo syry, proc si kupujete hnusne nahrazky - ty platkove sracky misto mensiho mnozstvi ale kvalitniho ementalu, dnes se daji koupit potraviny jeste kvalitnejsi nez za komancu
black.v.
Dříve byla tráva zelenější...
Dříve se místo ťukání do notebooku psaly dopisy. Články se na veřejnost dostávaly podstatně těžším způsobem. Tak jak to že si moderním publikováním přes net ulehčujete práci? Taky těm tradicím moc péče nevěnujete.
PeTaX
Máte naprostou pravdu
Sami ničíme dobrovolně naše tradice, mezi něž česká, tradičně vařená, kuchyně patří.
falm
Zkuste se někdy projít velkobchodem "M"
a uvidíte, jakým všelijakým humusem jsme zavaleni. A to tam ještě mají tu drzost prodávat knihy pro kuchače obsahující "normy" pro veřejné stravování.
A projděte si všechny ty hyper-super markety, které prodávají dnešní polotovary. Místo sekané nejrůznější nechutné našlehané hummusové směsi, párky a jiné uzeniny rovněž většinou na hranici poživatelnosti.
Že to všechno stojí pár šupů? Jistě!
Někde ale ušetřit musíte, když vám neustále zdražují střechu nad hlavou, energie, zdravotnictví... tedy základní potřeby, bez kterých se neobejdete.
A nebojte se. I na to zdražování potravin dojde. Hned jak padnou poslední maloobchody, budou vás mít tyhle povedené "markety" na tapetě.
buxus
Re: Zkuste se někdy projít velkobchodem "M"
Souhlas, až na to poslední - to není tak jisté. Markety se neustále perou mezi sebou. Např. teď v Německu válčí Aldi s Lídlem, zákazníci se radují a odnášejí to dodavatelé těchto řetězců.
erben3
Máte pravdu
a karma Ale dají se naštěstí najít restaurace, kde vaří ze základních surovin, kvalitně a za rozumné ceny.
buxus
Re: Máte pravdu
Také mám tu zkušenost, bohužel to není neměnný stav. Už se mi třikrát stalo, že jsem přišel do restaurace, kde jsem měl z minula dobré zkušenosti - a hned jsem poznal, že vyměnili kuchaře. Všechno šlo do kytek. V jedné mi dokonce pomstychtivý číšník prozradil, že u nich teď vaří vyučený holič.
Aaron71
Netajím se tím, že jsem gurmán
A souhlasím s Vámi. Průmyslové knedlíky nejím. A tak je jím jen doma. Nevěřím českým jídelním lístkům.
Karma
pěnice
Zcela nedávno
jsem byla v restauraci na tzv.meníčko adostala jsem bramborovou kaši,která byla zcela jistě instantní.Takový vodový blaf jsem tedy nejedla ani nepamatuju.Jsem diabetička a protože jsem si už píchla inzulín,nezbylo mi nic jiného než to sníst.Měli tam velmi dobrého kuchaře,ten po hádce s majiteli odešel a asi odejde více hostů včetně mne.
- Počet článků 565
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1194x