Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

3. 3. 2010 0:23
Až tak hrozné vyhlídky nejsou

Tenhle režim padne a bude zase dobře.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

2. 3. 2010 14:52
Mladí

Se doby, kdy půjdou do důchodu bát nemusí. Myslím si, že je prostě zbytečné je tím strašit. Toto strašení, jak jsem i z článku tak nějak vycítil, má podklad v tom, že není předpokládán žádný vědecko-technický pokrok ani společenský vývoj a že i za 30 let to bude STEJNÉ jako dnes.. Kdybyste v roce 1980 ukázal tehdejšímu člověku dnešní běžně používané předměty, považoval by je za pozůstatek po přistání mimozemšťanů a je to jen 30 let zpět. Proto někdo, komu je dnes 25,30 ale i 35 vůbec nemůže tušit co bude za dalších 30-40 let, jaký pokrok lidstvo zažije. Největší výzva bude do budoucna nikoli řešení penzí, ale řešení nezaměstnanosti.

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

2. 3. 2010 15:06
Re: Mladí

Jasně. Zdroje jsou a průběžný důchodový systém šlape jako švýcarské hodinky, viď  fousku? Napiš zase nějaký vtipný blog o tom jak půjčování peněz na spotřebu pomáhá státní ekonomice. Bůh chraň tento stát od podobných "hospodářů". Rv

0 0
možnosti
BH

BoboHml

2. 3. 2010 13:25
.

R^

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

2. 3. 2010 13:18
A pokud je mladý člověk zodpovědný....

tak je schopen si to uvědomit a pilně se na stáří připravuje.Zárukou štastně prožitého stáří je tak vlastní bydlení a dostatek naspořených peněz na účtě.Na stát se spoléhat nikdo nemůže.Osobně nevěřím v to,že nějaké peníze od státu coby důchodce dostanu(dnes je mi 39 let) a tak pilně spořím a investuji do vlastního bydlení.Pokud od státu obdržím nějakou almužničku,pak to budu brát již jen jako nepodstatné přilepšení.Plánuju s prací seknout někdy v 60. letech a pak si budu už jen užívat.Podle současných propočtů a za předpokladu,že se mi zásadně nezmění živ. úroven směrem dolů by mi to mohlo vyjít.;-)

0 0
možnosti
PC

Poslední Czarnian

2. 3. 2010 13:21
Re: A pokud je mladý člověk zodpovědný....

To chci teda vidět.

0 0
možnosti
T

tupounlánek

2. 3. 2010 13:09
Kam přišly všechny ty prachy

o které je okrádal stát? To snad by se chtělo zeptat Klause a jemu

podobných. 80 miliard na důchodovém fondu rozpuštěno do rozpočtu. Z 0

dluhu, nadělali modřiny 1 bilion dluhu. To co lidé postavili v akcích

Zet, je rozkradeno. To co postavili lidé pro své potomky, je rozkradeno

nebo zdevastováno. Já se jenom divím, že může někdo napsat takovou slátaninu.Rv

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

2. 3. 2010 13:14
Re: Kam přišly všechny ty prachy

Ten bilion dluhů ale není jen díky Klasuovi, že? Co 8 let když byly u koryta oranžoví? "Nejlepší ekonom všech dob" Sobotka tomu hospodáření dal také pěkně pokouřit, viz http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/str_vyvoj_sd.html

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

2. 3. 2010 12:45
Souhlas

Když vidím billboardy s Paroubkem obklopeným komparsem z usměvavých mladých lidí a dole napsáno: "bojuji za vaše důchody" tak se musím smát. Dnešní generace vydělečně činných lidí musí povinně přispívat do průběžného důchodového letadla současným důchodcům a je téměř jisté, že sami na stará kolena nebudou mít nic, nebo pokud se ještě současně s tím pokud se náhodu dočkají nárokově době pro důchod (v té době už zřejmě 70 let) tak to bude ve srovnání s dnešními důchody skutečně almužna. Nejen díky stárnutí populace a klesání počtu pracujících lidí vůči "potřebným", ale i rozhazováním peněz a fungováním státu na dluh, mimojiné i s pomocí socialistů jako je Sobotka, Škromach nebo Paroubek. Vždyť dluhy se nemusejí splácet, zdroje jsou, důchodová reforma není nutná a všechno šlape, že? Co na tom, že to mnohokrát více na úrocích zaplatí další generace, kterými se socialisté zaštiťují. Heslo "bojuji za vaše důchody" za této situace je skutečně úsměvné.

0 0
možnosti
T

tromi

2. 3. 2010 13:49
Re: Souhlas

za komunistů na penze bylo, ale teď modrý straky vše rozkradly

0 0
možnosti

Libri

2. 3. 2010 12:38
ano, bohužel realita

je taková, že současná mladá generace (generation next) nedostane od státu na důchod ani korunu. a čím dříve ze snu o státních důchodech procitneme, tím bude probuzení méně bolestivé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 565
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1194x
Jsem důchodce, který stále miluje život  kolem   wunschlad@seznam.cz

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy