Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Y

Yoachim

22. 4. 2009 17:08
Ale co když......

Známí udělali podobné rozhodnutí. Po  nějakém čase paní onemocněla a v 62 letech přišla o ledviny a do nemocnice na dialyzu skoro 6O km a 3x týdně. Co teď ? V důchodu na vesnici ano , ale na chalupu nebo chatu. Se zdravím nikdy nevíš.

0 0
možnosti
FP

MudaFuka

22. 4. 2009 16:47
zamindrakovany vidlaci;-)

hlavne ze do mest se tahnou jak smrad..

0 0
možnosti
RK

Radek0075

22. 4. 2009 14:02
To co píšete je sice moc hezký,

ale senioři ani tak nestojí o návštevu Bavorska, jako spíš svých příbuzných, přátel z mládí a pod. Pokud jsou ještě dva, tak to jde. Ale ve chvíli kdy jeden zemře, samota na člověka dolehne a ani Lipno nepomůže. A ve chvíli kdy se dotyčný stane imobilním, tak mu nezbyde než koukat do stropu a přemejšlet co udělal blbě. Moje babička je na tom poměrně špatně. Jenže nemusí do LDNky, má nás, my se o ní střídavě postaráme. Na Vinohrady je to přece jen jednodušší než někam na Šumavu.

0 0
možnosti
MB

buxus

22. 4. 2009 13:57
S tím ovšem souvisí jeden problém

Stáří bohužel přináší také různé neduhy a potřebu návštěv zdravotnických zařízení. Jejich dostupnost je na vesnici mnohem složitější, než třeba v Praze. Lze jistě namítnout, že lidé žijící na venkově se také nějak k lékaři dostanou. To se ovšem děje za pomoci příbuzných či známých. Ovšem lidé, kteří se tam přestěhují z města, tam většinou žádné nemají a to může být problém.

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

22. 4. 2009 12:51
Poslyš, Láďo...

...pamatuji si na tvůj článek ohledně sousedských vztahů na venkově, kde ses jal popisovat svou (neblahou) zkušenost. Myslím, žes udělal fatální taktickou chybu. Pokud chceš z Prahy na venkov, doporučil bych volit jednu ze dvou možností: buď na okraj nějakého malého městečka - tak zní i můj plán - nebo odejít do vsi, kde máš řadu let chalupu či příbuzné a místní lidé tě tam znají. Samozřejmě v dobrém povědomí. Pokud koupíš haus v neznámé díře, čítající tři sta duší, není se co divit, že tě občané doslova programově nepřijmou. Jasně, že to z jejich strany není dvakrát ušlechtilé, ale zkus se důkladně vžít do jejich situace a zjistíš, že bys jednal naprosto stejně. To není jako v Praze, kde tě za rohem nikdo nezná.:-)

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

22. 4. 2009 13:58
Re: Poslyš, Láďo...

No, jestli na cizí koukáte skrze prsty, tak to se moc nechlubte. Sice v ostatním máte pravdu, ale sousedské "naschvály" nejsou nic, k čemu by se měl normální člověk snižovat. Když se přistěhuje cizinec, tak se k němu má člověk chovat jako k člověku, který mi nic neprovedl.

0 0
možnosti