Byrokracie přežije všechny "katastrofy" a stále se množí.

  Denně se uvádí kolik lidí přišlo ve výrobní sféře o práci a kolik jich  ještě o práci přijde. Kolik rodin zůstalo nebo zůstane bez finančních prostředků. Kolik lidí však klidně spí a vůbec neví, že nějaká krize existuje!?

 

Vraťme se zpátky do vzpomínek  a vybavte si situaci na začátku devadesátých let, kdy přece jenom lidi spojeni s komunismem, měli strach co s nimi bude?  Zda svá místa obhájí, nebo budou muset odejít. „Byli  jsme lepší než oni" a tak na svých místech zůstali. Mluvím o bývalých „národních výborech" a podobných byrokratických zařízeních , které zůstali do dnešních dnů. Za to snad byli ze začátku „nové éry" ochotní a skromní. Pak nastal obrat, z národních výborů se stali obecní úřady, „partaje" si  do vedoucích funkcí dosadili svoje lidi,  a bývalí komunisté rychle „převlékli kabáty"!?   Jak se střídali jednotlivé partaje, tak rostla potřeba získat místa pro svoje kamarády, rodinné příslušníky a těm „něco za něco"!!  Nejdříve se rozšiřovali jednotlivé referáty, protože, přesto že se rychle zaváděla do kanceláří technika v podobě počítačů  -  nikdo nestíhal a tak se začali zřizovat další obecní úřady s delšími referáty ( Praha jde asi příkladem ).  Všude se usazovali na „jistá místa, známý všech známých". Rozšiřovali se úřady finanční, magistráty, ministerstva  a další  zbytečná zařízení. I když všichni jsou honorování z daní všech občanů,  chovají se většinou povýšeně až arogantně.  Běžný občan se stává hračkou v jejich rukou a věřte, že nemá  žádné dovolání, protože není žádný nadřízený orgán, který by se mohl jednotlivce zastat.

Tato byrokratická obluda žije svým spokojeným životem a určitě jste neslyšeli, že by byť jediný člověk byl propuštěn z důvodů krize, nebo že by byl  nadbytečný. Opak je pravdou!!  Jak dlouho ještě ??

Autor: Ladislav Vinš | čtvrtek 12.3.2009 12:47 | karma článku: 16,31 | přečteno: 730x
  • Další články autora

Ladislav Vinš

Jižní strana Bavorského lesa

13.4.2018 v 12:03 | Karma: 26,66

Ladislav Vinš

.... milujte se a množtese ...

4.4.2018 v 12:06 | Karma: 19,81

Ladislav Vinš

Jaro

22.3.2018 v 12:39 | Karma: 22,11

Ladislav Vinš

Zpráva z tisku ....

15.3.2018 v 12:14 | Karma: 21,34