Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Antonín1

22. 2. 2011 23:26
Je to mírně řečeno Kocourov-kocourkov je příliš jemné

Ono by se ani nikam jezdit nemuselo,ale když,tak ať se jezdí lidi poučit,jak to dělají jinde.Stát by měl mít v prvé řadě,aby poctiví a normální lidé měli práci a když o ni přijdou,tak pokud jim ji nabídne obec nebo město,pak by měl jejich platy obcím kompenzovat.Jenže u nás je to asi těžké,všechno je jen napůl a nedotažené a ještě to stojí hromadu peněz,které stát vyplatí "úředníkům",kteří by to měli dát do pořádku,ale nějak  to nejde...Je těžké lidem něco říkat,když ti,co by měli být tím dobrým příkladem poctivosti,což si myslím,že poslanci a z nich vzešlí ministři,čili vláda,příkladem jdou jaksi naopak.Ono je snadné nakazovat  co jako samosprávy by měly,ale nějak zapoměli ,že i samosprávy mají na to své lidi a mnohdy lepší,než ty co byli zvoleni...Jaksi pozoruji,že i poslední tzv.korupční aféry jaksi jdou do ztracena i od stran koalice,to se pak nemůžeme divit,zvláště,že je stále stejné,jen hrají jiná jména.Je jen škoda,že jim při vystupování na veřejnosti neroste dlouhý nos od lhan

0 0
možnosti
PK

repanak

8. 2. 2011 23:28
Dost jsem procestoval

Německo - myslím tím bývalé západní - a i tam jsou chudší a chudé regiony. Padají firmy i živnostníci. Možná byste se měli zamyslet a zkoumat jak tam situaci řeší. Určitě to je potřebnější než jezdit do Amazonie či Timoru. Ale tak nějak mě chybí, co ČSSD v této oblasti udělala, navrhla. U Vašeho životopisu mě překvapilo, kolik funkcí stačíte vykonávat.

0 0
možnosti
PK

repanak

8. 2. 2011 23:29
Re: Dost jsem procestoval

opravuji - mi, mně

0 0
možnosti
B

bilyhavran

8. 2. 2011 19:33
A teď mi tedy vysvětlete ...

... teď mi tedy vysvětlete, proč oranžová ČSSD, když byla u moci, navrhla a ve sněmovně prosadila onen naprosto pokřivený a zlodějský zákon o rozpočtovém určení daní, podle kterého jsme si všichni rovni, obyvatelé Prahy jsou si ale 7 x (slovy sedmkrát) rovnější než občané malé obce ... to co popisujete jsou jen důsledky toho, co "nastartovala" ČSSD (pro korektnost nutno dodat že jí to v té době umožnila opozičněsmluvní ODS)

0 0
možnosti
B

bilyhavran

8. 2. 2011 19:46
Re: A teď mi tedy vysvětlete ...

Jen pro představu - Praha dnes dostává z celostátního výnosu sdílených daní něco přes 20 miliard ročně. Kdyby dostávala na jednoho obyvatele podle stejných pravidel, jako dostávají nejmenší obce, pak by místo 20 miliard dostávala cca 3 miliardy ročně. Ale protože ČSSD nalajnovala zákon o rozpočtovém určení daní tak, jak jen nalajnovala, okrádá v souladu se zákonem Praha malé obce o cca 17 miliard ročně. Tedy o 170 miliard za 10 let. Zkuste tohle jako "oranžový" poslanec vysvětlit někde v hospodě v malé obci na Bruntálsku. Ale předtím si nezapomeňte zjistit, kudy budete nejratší cestou utíkat. Kam? No asi Vám nezbude nic jiného než ku Praze.

0 0
možnosti
AA

Saša

8. 2. 2011 9:07
Napsal jste to velmi dobře.

Velmi pěkně jste to popsal.

Nejde ale jen o periferie typu Osoblažska. Ten problém začíná procházet celým územím státu mimo Prahu a Brno, a netýká se jen méně kvalifikovaných profesí, ale kupodivu mnohem více lidí vysokoškolsky kvalifikovaných.

Všechny větší firmy umístily svá ředitelství do Prahy, sem tam některá do Brna. Na to zareagoval i stát tak, že všechna kvalifikovanější místa státních firem byla soustředěna do Prahy a všechny státní orgány soustředily většinu svých činností do Prahy, v oboru justice pak do Brna.

Dnes není velký problém sehnat velmi dobře placené místo pro vysokoškoláka téměř libovolného oboru v Praze, je ale téměř nemožné sehnat solidní místo v libovolném okresním a pomalu už i krajském městě.

Vývoj státu a společnosti probíhá špatným směrem, vláda se tím ale vůbec nezabývá a nic neřeší. Oni totiž neumějí vládnout.

0 0
možnosti
LV

Velebný

16. 2. 2011 16:58
Re: Napsal jste to velmi dobře.

Děkuji Vám za připomínku a Váš příspěvek do diskuse. Jsem rád, že Vás můj text zaujal. Souhlasím s tím, že extrémní centralizace státních orgánů není zdravá. I když bych osobně možná začal tím,že by bylo potřebné znovu po letech prověřit potřebnost řady institucí a jejich velikost, zjistit, zda jejich činnost není zcela nesmyslnná. Ale o tom, že by bylo možné decentralizovat řadu činností státu, není pochyb. Budu tento Váš postoj tlumočit kolegům. Přeji pěkný den. V

0 0
možnosti
M

mortinel

7. 2. 2011 23:26
Vážený blogere...

Z Prahy se Vámi konstatované problémy zdají býti malichernými a Pepici od Vltavy obsah Vašeho blogu stejně nepochopí... Například Prágl nyní potřebuje zchrastit deset miliard na podivné dofinancování tunelu Blanka a hádejte odkud se nějakým způsobem prachy přerozdělí směrem do Pepikova a kdo o ně bude zase odrbán... ;-) Uhodl jste, opět regiony... Já bych k tomu ještě něco kurňa dopsal, ale zase by mě cenzor smáznul...:-/

0 0
možnosti