Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Především děkuji všem za poznámky a příspěvky do diskuse. A těším se na další setkání. Přeji pěkný den. LV

0 0
možnosti
IN

I75g26o97r 72N51e89p79a86l27a

10. 5. 2013 21:38

No konečne niekto, kto sa na tejto téme nepriživuje, nejde mu o zvyšovanie "karmy" tým, že napíše, čo chcú  počuť "populisti", ale skutočne sa nad "problémom" racionálne zamyslí.

Ladislav, skutočne výborné, samozrejme odo mňa +.

4 1
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím, bez emocí a velmi výstižně napsané.

1 1
možnosti
MP

Amerika je stará jen 200 let, proto mohly udělat federaci. Evropa jako kontinent je tu po tisíc let a každý národ má své tradice. Chcete-li sjednocení,tak aspon jeden příklad-v Rakousku mají asi 2x tolik svátků než u nás. Chcete-li jednotu, tak zavedeme také tolik svátků nebo v Rakousku některé zruší? Když jednota, tak ve všem, nebo snad ne?

1 2
možnosti
MT

Svatky tomu nejsou na vine. I v US jsou mezi staty znacne rozdily v zakonech. Prvni co me napada je trest smrti, nekde neni, pravo noseni zbrane (i schovane) nekde je, nekde neni. Nekde jsou tak rozdilna pravidla a zakony u kterych si mohu ukroutit hlavu...

0 0
možnosti
PK

P45e37t97r 21K87u12č64e59r49a

10. 5. 2013 18:26

Podle ECB je ekonomicka heterogenita v Evrope pomerne vysoka, ale stejne tak je vysoka napr. i v USA. Proto bych, namisto nepodlozenych prohlaseni, videl radeji nejakou kvalitni studii, ktera by tohle-to zhodnotila.

1 0
možnosti

Studie  zpravidla  vypadají tak, jak si přeje zadavatel. (nedávno vědci udělali studii ,jak zachcránit  globální klima obonovitelnýmizdroji ;-D)

Spolehlivější bude počkat těch  5 let, co se bude  s Eurozónou dít.

1 0
možnosti
Foto

EU byla vytvořena jako protiváha proti USA a pokud má fungovat musí převzít všechny rysy, včetně federalizace Evropy a centrální fiskální politiky.

2 6
možnosti
MP

Výborně. Až banky matky vytunelují sestry a cizí banky u nás budou vytunelované a na kontě nebudete mít ani korunu, pak se nedivte. Až budou stejné daně, cizí firmy nebudou mít důvod být u nás a odstěhují se-zvýší se nezaměstnanost...

1 1
možnosti
JR

J33a81n 66R61á25ž

10. 5. 2013 11:49

Ani sebelepší plastická operace nemůže odstranit celkovou ochablost organismu,tak i  finanční injekce  zakryje jen vnější projevy,ale celkovou ochablost evropských ekonomik nedokáže odstranit. 

Euro je jako botox. Jak se někam napumpuje, tak to načas vypadá svěže,ale dřív nebo později tento klam odezní a výsledek je spíše odpuzující. 

Euro mělo eliminovat rozdíly v efektivitě národních ekonomik,ale jal se ukazuje,tak ji hluboce prohloubilo.

8 3
možnosti
LV

Nu, Bohužel to tak zatím opravdu vypadá. I když bych to nezahazoval - krize eura je do jisté míry a možná především zaviněná potížemi s dluhem. Ve skutečnosti ale ty země, které tyhle problémy mají, měly vysoký dluh již v době zavádění eura - i když nikoliv všechny. A na druhou stranu, některé země měly dluh vyšší - od boku střílím třeba Belgii, což je tradiční dlužník a i dnes má nad sto procent HDP, přitom nemá ně+jaké zásadní problémy s financováním tohoto dluhu.

0 0
možnosti
KN

K56a87r50e86l 62N22o21v15á42k

10. 5. 2013 10:35

EURo nám může být kdykoliv nařízeno z Bruselu.

Zatím nemáme  EURo jenom díky výjimce.  Ta však může být kdykoliv zrušena.

Není to vůbec naše rozhodnutí, jestli EURo ano nebo nebo ne.

5 5
možnosti
KK

Naštěstí Euru nestačí být jenom nařízeno, ale musí být také zavedeno, jestli v přístupové smlouvě není konkrétní sankce a lhůta, můžeme se mu dost dlouho vyhýbat. Tedy pokud bude vůle. :-/

0 2
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1359x
Zcela obyčejný člověk ze severní Moravy, kde je drsné podnebí a skvělí lidé. Shodou okolností jsem poslancem, ale to není tak podstatné. Nicméně moje barva je oranžová.

Seznam rubrik