Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

vlastmá

2. 1. 2012 8:02
SPRAVEDLNOST ?

Ta neexistuje. S libereckým soudem má stejné zkušenosti, ale myslím si, že to je jen obrázek našeho soudnictví a skutečnosti právního vědomí soudců.

PROTO NAVRHUJI PŘEJMENOVÁNÍNA  MINISTERSTVO NESPRAVEDLNOSTI.

0 0
možnosti
LV

Velebný

2. 1. 2012 0:53
Vážení přátelé, děkuji za diskusní příspěvky

Jenom bych dodal několik poznámek. Já si snad ani nemyslím, že by v tomto případě mělo jít o nějaké uplácení nebo o spiknutí justiční mafie nebo o politický případ. Já jsem prostě jenom přesvědčen, že soudy si z nějakých důvodů (teď nechám stranou z jakých) velmi často interpretují zákony způsobem, který je pro ně nejpohodlnější. Nemyslím si také, že by právo a spravedlnost v České republice neexistovaly principielně. Jsou ale mnohé situace, kdy se prosazují velmi těžko nebo s tak obrovským zpožděním, že to vyvolává vztek a emoce u normálních, slušných lidí. Poznámce o pravdě a lásce opravdu nerozumím, pan prezident Havel naprosto nesporně podobné případy pomalé nebo nespravedlivé justice nesl velmi těžce.

Problém otázek odpovědnosti justice jako celku a především jednotlivých soudců považuji za téma, které je nutno znovu zvednout a znovu o něm zahájit diskusi.

Ještě jednou díky za podněty a dodatečně přeji všem pěkný a vydařený nový rok.

0 0
možnosti
K

krllo

30. 12. 2011 17:31
Chtěl bych vidět majetkové přiznání soudkyně

Dagmar Šídlové a jejich rodiny. To musí být velmi zajímavá četba.!!

0 0
možnosti
MK

taras

30. 12. 2011 17:56
Re: Chtěl bych vidět majetkové přiznání soudkyně

To je jednoduché, průměrný plat soudce je 111 tis Kč, rovnou daní zíslala v čistých navíc zhruba 15 tis., zastropením odvodů dalších deset až patnáct, tedy je modrá jak šmolka a bude vždycky dělat na tu hromadu, kde jsou podnikatelé a ódéesáci. Prvním krokem k nápravě justice je snížení platů soudců a státních zástupců na třetinu a tvrdé trestání jejich flákání, odmítání práce a hrozných nedostatků.

1 0
možnosti
JN

Janhura

30. 12. 2011 12:37
Jen blázen věří ve spravedlnost soudcovské mafie

Vždyť už je mnoho let známo, že pokud si souzený gauner najme za (nakradené) miliony některého (nechvalně) známého advokáta, tak rozsudek pro něj dopadne příznivě (a ještě mu pořád dost milionů zbyde).

.

Cožpak si autore nedovedete dát dohromady 1 + 1?

A že by ti souzení gauneři byli tak hloupí a platili miliony tam, kde normálně stačí tisíce?

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

30. 12. 2011 10:54
Právo a spravedlnost v ČR ? ......si děláte srandu ?

...... to je přeci právě to, čeho se politicko-justiční mafie nejvíce obává , a proto dělá vše pro to, aby se ČR právním státem nikdy nestala !!! Copak nevidíte účelovost většiny zákonů ? .... je to banda gaunerů !

7 0
možnosti
MB

802

30. 12. 2011 10:43
No toť obrázek naší patologické justice

vzešlé z té bolševicko estébácké pomocí hesel o pravdě a lásce a o tom že nejsme jako oni.

Ono je nutno si uvědomit že on u nás skoro každý podvod je beztrestný, oni totiž si k té definici podvodu přidali soudruzi mimo zákon to kouzelné zaklínadlo "aby byl podvod podvodem musí se prokázat úmysl podvodu od samého počátku.

Samozřejmě potom každý podvodník když vezme od někoho peníze a něco mu za to slibí a potom slib nesplní ani peníze nevrátí, tak  tvrdí že v tom počátečním okamžiku byly jeho úmysly čisté, že se rozhodl ty peníze použít pro svou potřebu a slíbené nesplnit až potom.

Já nechápu proč se tohle kouzelné zaklínadlo které dělá z trestného činu něco co není ani drobným přestupkem nepoužívá i u vraždy, znásilnění nebo loupeže, potom bychom měli nejnižžší kriminalitu na světě. 8-o

2 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

30. 12. 2011 10:54
Re: No toť obrázek naší patologické justice

R^

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

30. 12. 2011 9:15
Víte, že když...

...se z nějaké pokladny ztratí peníze v řádech statisíců a že když se pokladník nepřizná nebo že si obdobnou částku v době oné ztráty nepřipsal na svůj všeobecně známý účet...tak už policie odloží šetření případné zpronevěry pro nedostatek důkazů o...úmyslu a tedy...nikdo není...trestně zodpovědný?:-) Nemluvím o obecné nebo další odpovědnosti...ale o trestní odpovědnosti...prostě u úmyslných trestných činů je problém skutečně tzv nadevší pochybnost...úmysl prokázat...bez ohledu na logiku a dedukci ;-) R^

0 0
možnosti
J

jupp

30. 12. 2011 13:02
Re: Víte, že když...

Nedbalost by na odsouzeni mela stacit, jako v civilizovane casti Evropy. Protoze u nas nestaci, nejsme civilizovani.

0 0
možnosti

Rumcajz

30. 12. 2011 8:12
Odpovědnost

Je to proto, že soudci neodpovídají za svá rozhodnutí nikomu. A taky proto, že nejsme právní, ale "právnický" stát.;-)

6 0
možnosti