Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

23. 2. 2011 18:56
No jo

úplně obyčejný poslanec. Taky bych chtěl být tak obyčejný, a ani bych nemusel být ze severní Moravy :-)

0 0
možnosti
DC

SovaDana

23. 2. 2011 18:34
Vcelku souhlasím s autorem,až....

na to, že ve svém okolí / lesní závod Konopiště / vidím i v těchto třeskutých mrazech každý den spoustu nově pokácených smrků. Takže někdo asi těží, jako o závod.

V létě se budeme tak maximálně procházet mezi pařezy.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

23. 2. 2011 8:23
těch otazníků

první: kdo jest onen Velebný (o kus níže jsem se dozvěděl, že jest poslancem za ČSSD) a jaké že jest jeho, řekněme, profesní zázemí

druhý: za všechno samozřejmě může nynější resortní ministr (je totiž z ODS, pokud se nemýlím), rumrejch kolem státních lesů už ale trvá několik let, včetně stále znovu a dokola vyhlašovaných a zase rušených soutěží

třetí: kdosi dole píše o kamionech s kulatinou, Velebný zase o tom, že se netěží, že pily zastavují práci, jak  tedy doopravdy

čtvrtý: to stále nikomu nedošlo, že všechny organizace, spolky a všelijaké jiné tentononc, které mají někde v názvu nebo zakládací listině slovo "státní" nemohou nikdy pořádně fungovat, z principu. Protože ať se to udělá jakkoli, vždycky bude opoziční politika řvát, že je v tom "něco" a davy si na tom budou hojit mindráky (o soukromých společnostech slyšíme jen zřídka a většinou ještě jen, když se nějak zapletou s něčím "státním")

0 0
možnosti
LV

Velebný

23. 2. 2011 10:47
Re: těch otazníků

děkuji za reakci, jenom pár poznámek si dovolím. O tom, že jsem poslanec, informuji a netajím to - nejde tedy o otazník. Za druhé - ten systém těžby ve státních lesích je nastaven špatně již dlouho, to není novinka. A nijak nepopírám, že to nebylo optimální ani před nástupem ODS. K té kulatině - výsledek zmatku z ledna a první části února je tento, ceny dřeva jsou dnes v ČR nastaveny výše, než v Rakousku a v Německu, těžaři a pily stojí v opozici a pomalu krvácí. Nemá to vítěze. Abych řekl pravdu, vysvětlit tento výsledek v podstatě neumím, ekonomicky je to šílené. Pravda je, že nyní je již těžba v běhu. Co se problému se "státní" týká, já bych neřekl, že "státní" musí být nutně "špatný" - Česká pošta funguje poměrně zdatně. Třeba se mýlím, já se opravdu necítím být odborníkem na Českou poštu, ale jako člověk, který celkem běžně používá její služby, si nestěžuji. Jinými slovy bych řekl, že otázka vlastnictví je sice podstatná, ale otázka managementu je důležitější. Pěkný den přeji.V

0 0
možnosti
H

halupa

23. 2. 2011 7:52
Pravda

Pohybuji se v oboru, vše v článku je pravda. Jakto, že to všichni přecházejí, jakoby se nic nedělo? Co dělají orgány činné v trestním řízení? Nikdo se nemůže vymlouvat, že je to věc nová! Na LČR se krade ve velkém minimálně od r. 1995! ;-€

0 0
možnosti
LV

Velebný

23. 2. 2011 10:38
Re: Pravda

Děkuji za reakci, netroufám si soudit, od kdy se "v Leších ČR krade ve velkém", ale faktem je, že současný systém je nefér vůči malým a středním firmám, které osobně preferuji před velkými společnostmi - tímneříkám, že je třeba něco omezovat nebo zakazovat, třeba nějak ničit ty velké firmy, to je nesmysl, ale pravidla mají být nastavena tak, aby měli všichni rovné šance se uplatnit. A to se nestalo. V

0 0
možnosti
A

Antonín1

22. 2. 2011 23:10
Což takhle i dřevo z městských parků...

K ččlánku kácím,kácíš,kácíme...bych chtěl ještě upozornit na jeden veliký nešvar a hlavně hamižnost některých lidí na různých radnicích,kdy se pod záminkou občanů a jejich ochrany při vichrech a deštích kácí co se dá.I třeba zcela zdravé stromy,dvě století starých lip,dubů,buků(což u těchto stromů není žádný věkMám někdy dojem,že volbami se do městských zastupitelstrv zvolili samí necitní lidé,kteří jen zneužívají pravomocí zvoleného funkcionáře a obohacují se na všem,co jen hde.Jako u nás v Dolní Poustevně,kde od lońského nárazového větru,kdy spadl jeden nemocný buk a zničil jen jedno zadní okénko u parkujícího auta,se skácelo nejmé ně dalších 30 stromůk-kaštanů,jasanu,moruší buků a lip.Stromů,které maximálně stačilo prořezat a nechat stát...Ne,to se starosta kamrádíčkuje s myslivci-dřevaři a ti jsou přeci odborníci na vše kolem dřeva,hlavně na to jak šikovně toto dřevo zpeněžit.Není nikdo v tomto státě a tomto čase,kdo by tomu zabránil,neboť je papír od odborníků,že strom je nemocen.

0 0
možnosti
LV

Velebný

23. 2. 2011 10:36
Re: Což takhle i dřevo z městských parků...

Děkuji za reakci - Váš příběh je zajímavý. Určitě ho předám kolegům v klubu. Předpokládám, že Dolní Poustevna je Liberecký kraj. pěkný den. V

0 0
možnosti
LP

Spazik

22. 2. 2011 22:50
lesy

Mám kamaráda drobného těžaře. Co mi povídal, tak Lesy ČR to je jeden velkej tunel na peníze. Tehle státní podnik vypíše zakázky za stamiliony, takže logicky žádné malé firmy a ti těžaři co fyzicky tu práci budou dělat na ně nedosáhnou.

Tyhle soutěže jsou šité na míru velkým akciovkám, které je vyhrajou, shrábnou miliony a obratem si na tu práci v lese objednají drobné firmy a soukromé dřevaře, které stahují z kůže, aby jim zbylo co nejvíc milionů.

0 0
možnosti
LV

Velebný

23. 2. 2011 10:34
Re: lesy

Dobrý den, děkuji za reakci. Obávám se, že máte pravdu. Hodlám v této věci interpelovat co nejdříve pana premiéra - ne, že by to pomohlo, ale alespoň bude dobré dát najevo, že si toho někdo všímá. Třeba se povede s tím do budoucna něco udělat. S pzdravy V

0 0
možnosti
D

dampfer

22. 2. 2011 22:48
Samozřejmě

by to chtělo Arabelin prsten, všem stromům bych vykouzlil silnou špičatou nohu, aby mohly odkopnout drvoštěpy do pekel!!!

0 0
možnosti
JZ

Bobes_z

22. 2. 2011 22:14
Pozdě, ale přece.

Doposud veřejnost lesy nezajímaly, v médiích se o nich nemluvilo a tak se tam mohly v tichosti hloubit  tunely ze všech stran. Mimochodem bylo by potřeba zkontrolovat jestli jeden nevede do Jeseníků pod jeden penzion. Je dobře, že se o krizi v lesích začíná trochu mluvit, je to zatím poněkud nesmělé, ale zaplať pán bůh za to. Stejně tak by se měl někdo poptat jakou dobročinnou aktivitu provozoval pan Knetig na ústředí LČR, byl tam prý vařený pečený. Sám se ostatně přiznal, jak to bylo. Ve všech diskusích také chybí jedna zásadní věc: les není jen dřevo a od státního lesa společnost očekává plnění i jiných funkcí ve prospěch celé společnosti. Copak dřevařské firmy, které dostanou les do dlouhodobého pronájmu budou mít zájem na tom, aby les plnohodnotně plnil i ostatní funkce než dřevoprodukční? Nemluvě o kvalitě a odbornosti pěstebních a těžebních zásahů najatými silami (často z východu - zatím, co lidé bydlící u lesa jsou na pracáku) .  

0 0
možnosti
G

gaučo

22. 2. 2011 23:35
Re: Pozdě, ale přece.

Jen jsem viděl poprvé v ČTV reklamu na to, jak nám v lesích jen tak přibývá mnoho dřevní hmoty, mne napadlo, že to bude nějaká lumpárna. Žiji na samé hranici CZ s D a denně vidím mnoho kamionů s nezpracovanými kneny stromů mířit za již dnes neexistující hranici. V České Republice se však již žádné řezivo prakticky koupit nedá.

0 0
možnosti
MS

sunka007

22. 2. 2011 20:53
neznalek z CSSD

Vazeny pane, je trapne ze vam kolegove ze strany nerekly, ze LCR jsou penezovod pro podporu politickych stran a minimalne 4 partaje si timto vylepsuji svuj rozpocet (ano, vcetne te vasi). Proto pan Sykora jeste zije jako GR, nebot se drzi hesla rozdeluj a panuj. I diky tomu je jeden z mala GR v LCR co maji zivotnost vice nez jeden rok.

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

22. 2. 2011 21:11
Re: neznalek z CSSD

Pán je shodou okolností poslanec a v barvě oranžové. Jak krásně se prezentujete autore, ovšem dál už je to slabota. Chápu, když dostanete úkol publikovat, potom to psaníne vždy dává smysl.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RK

semelik

22. 2. 2011 20:42
nevím, proč by měli pan ministr a pan ředitel někomu

cokoliv vysvětlovat. To si to představujete nějak divně. Stalo se co se stalo, možná se to jenom někde malinko vymklo. Jsme jenom lidi.

Že pily nepilujou to je jejich problém, v září věděli i pilaři stejně jako ředitel a ministr, že v lednu dříví nebude. Tak si měli nakoupit v Baucosi nebo kde se to kupuje.

Nešlo by to vysvětlit i takhle??? Nešlo, já vím, ale co si myslíte, že nakonec uslyšíte?

0 0
možnosti
LV

Velebný

23. 2. 2011 10:25
Re: nevím, proč by měli pan ministr a pan ředitel někomu

Dobrý den, Bohužel máte pravdu. Nicméně zkoušet se to musí. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1359x
Zcela obyčejný člověk ze severní Moravy, kde je drsné podnebí a skvělí lidé. Shodou okolností jsem poslancem, ale to není tak podstatné. Nicméně moje barva je oranžová.

Seznam rubrik