Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JRJ

Já rád játra

24. 1. 2012 13:45
skryty dluh je i dnes

Napriklad zlikvidovane skolstvi. Neni to sice medialne moc videt ale nasledky to bude mit jeste horsi nez to co kdysi vyvadeli komunisti.

1 0
možnosti
LV

Velebný

25. 1. 2012 16:46
Re: skryty dluh je i dnes

Nesporně naše školství trpí vnitřním dluhem, o tom není sporu. Avšak tím trpělo i před dvaceti lety a neřekl bych, že by to dnes bylo principielně horší. Spíše bych jako problém viděl, že nějaký posun v oblasti školství není dostatečný a jsme stále v oblasti školství biflovacího, ne dost jsme se posunuli ke školství pochopení a užití informací. V

0 0
možnosti
PD

Politické dobytče

24. 1. 2012 11:05
Svoboda opravdu je to nejcennější

jakkoliv to příznivcům technického pokroku může znít omšele. Ale moc dobře si pamatuju, jak mi rodiče říkali "tohle (o čem se doma normálně bavíme) nesmíš ve škole říkat, to by maminku s tatínkem mohli poslat do vězení". Támhleto to je ostnatej dát, ten je tam proto, aby lidi neutíkali přes hranice do Bavorska. Mělo bys jít do pionýra, jinak tě nevemou na střední, rodiče maj špatnej kádrovej profil. Fujtajfl. Bylo jsem malé, v podstatě bezstarostné děcko, ale to, co jsem zažilo, mi k ocenění té změny, o níž mluvíte, bohatě stačilo. Krom toho jsem rádo, že se najde socan, který to poví takhle naplno, občas se Vaši straničtí kolegové tváří, že bolševici jsou príma, a to mě děsí.

4 0
možnosti
LV

Velebný

25. 1. 2012 16:39
Re: Svoboda opravdu je to nejcennější

Děkuji za poznámku. Potěšující. Přeji pěkný den. V

0 0
možnosti
F

ftdolton

24. 1. 2012 11:01
Mnoooo,

Vy jste ten blog, resp. podstatnou část argumentace, opsal od Bartoně z Neviditelného psa. Takže jste si ani nevšiml, že se pan manžel paní náměstkyně ministra školství ve svojí argumentaci poněkud mýlí. Ale to nic ...

Sice to nepřejde, ale moc to nebolí.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

24. 1. 2012 10:45
Na seriozní diskusi s p.Štrougalem Vám chybějí argumenty

, ekonomické srovnání nelze kontaminovat plácáním o jakési svobodě. Nejde jen o dluh jakýchsi 1,5 bilionu Kč, jde také o ztracený majetek ve výši cca 4,5 bilionu, který stát převedl do rukou privilegovaných osob. 1,5+4,5= 6 bilionů, pokud by nebyly ukradeny, žilo by se občanům opravdu lépe než za socialismu, takhle se jim žije zhruba stejně a bude hůř Rv

5 0
možnosti
JN

jenyknovak

24. 1. 2012 12:04
Re: Na seriozní diskusi s p.Štrougalem Vám chybějí argumenty

R^R^R^

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 1. 2012 10:23
pochopitelně nemá pravdu ani jedna strana

Lepší život v současnosti není způsoben ani dluhem 1,5 bilionu,ale ani moudrou vládou současných demokratických stran či neviditelnou rukou trhu. (sorry, to byl vtip). Lepší život je pochopitelně dán dalšími 20 lety technického rozvoje.Který ale už začal dávno za bolševika - právě se bolševika se většina lidí přestěhovávali ze studených a tmavých  domů do zateplených paneláků s elektřinou a centrální dodávkou vody, tepla i plynu, kvalitní lékařskou péčí, kvalitním vzděláním,   právě za bolševika se většina z nich setkala s televizí, magnetofony, kalkulačkami - na sklonku éry normalizace k nám přišly jak videomagnetofony, tak počítače...Stavěla se sídliště, dálnice, stanice metra, za bolševika jsme měli dokonce svého kosmonauta..

A tento vývoj šel v něčem po sametu dále, v něčem akceleroval  a v něčem se naopak zabrzdil, vidíme jak zplanilo naše školství, jak je likvidována veřejná doprava,jak se rozšiřují rozdíly mezi chudými a bohatými..

3 0
možnosti

Ottis300

24. 1. 2012 12:07
Re: pochopitelně nemá pravdu ani jedna strana

Pane, měl byste dodat, že za železnou oponou to dokázali také, často z úplných ruin, lépe, kvalitněji a s technickým předstihem a nebyli to bolševici. Ten technický rozvoj byl vždy o řádku let pozadu, jednak vinou nedostatkem informací, jednak bolševickou neschopností a tak dále, to každý bychom měli vědět.Technická vzdělanost určitě dobrá, to ostatní za moc také nestálo, ale je fakt, že číst a počítat se umělo tak jak mělo.

Někdy mi příjdete, že píše jiný petrph.

0 0
možnosti
AA

Saša

24. 1. 2012 10:14
V roce 1989 jsem se nadšením a elánem zapojil

do likvidace panství "Rudého vysavače".

Jak plyne čas, mám čím dál větší problém sám před sebou si to obhájit.

A nemyslím, že je to jen důsledek selektivního zapomínání.

6 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1359x
Zcela obyčejný člověk ze severní Moravy, kde je drsné podnebí a skvělí lidé. Shodou okolností jsem poslancem, ale to není tak podstatné. Nicméně moje barva je oranžová.

Seznam rubrik