Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

buxus

16. 8. 2012 9:09
Mluvíte mi z duše...

- tohle jsem tady už několikrát opakoval. Spustit složitý informační systém s řadou návazností na jiné systémy bez zkušebního provozu je naprostý amatérismus. Všechno to, co "objevili" až při ostrém provozu, měli zjistit před ostrým spuštěním. Ve zkušebním provozu bylo také možné zjistit, jak jsou příslušní úředníci k práci na systému zaškoleni a jak jej zvládají - což je problém sám o sobě.

Čili odpovědnost ministra je jasná - manažersky naprosto selhal. Nemusí být IT odborníkem, ale jako manažer musí jasně vědět, jakým postupem se realizují složitější projekty s masovými dopady. Stejně tak je nejasná úloha IT odborníků na MD - ani oni nevědí jak se zavádí a odlaďují takové systémy? K dovršení všeho to vypadá tak, že dodavatel systému, který celý projekt zvoral a který ani sám nemá páru o tom, jak správně postupovat vyvázne bez sankcí (aspoň se o nich nikde nemluví). Zbývá tedy otázka, co dělal právní odbor MD, když smlouvu předkládali ministrovi k podpisu?

2 0
možnosti
PZ

PeTaX

16. 8. 2012 9:47
Re: Mluvíte mi z duše...

Dovětil bych: i zadání vývojové firmě bylo zřejmě ze značné části založeno na neznalosti problematiky (anebo, bylo-li fundované, firma katastrofálně nesplnila zadání).

Plně s Vámi Buxe(usi?) souhlasím!

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1359x
Zcela obyčejný člověk ze severní Moravy, kde je drsné podnebí a skvělí lidé. Shodou okolností jsem poslancem, ale to není tak podstatné. Nicméně moje barva je oranžová.

Seznam rubrik