Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

raz

7. 11. 2011 19:28
Soihlas, že je to špatně

Podpora v nezaměstnanosti by měla být délkově odstupňována podle délky zaměstnání max. 6 měsíců a teprve pak by mělo být podmínkou výplat sociálních dávek veřejně perospěšné práce.

. A teď očekávám nadávání:

Po šesti měsících už to není dávka v nezměstnanosti, ale sociální dávka hmotné nouze. A ta nemůže být vyplácena paušálně, ale jen skutečně nemajetným Stav hmotné nouze je legitimní, jestliže příjemce dávky je skutečně v "hmotné nouzi" a to nemůže být např. majitel auta větší trtžní hodnoty, nebo majitel luxusního domu , či bytu, popřípadě rekreační chaty/chalupy. .

Jezdit si pro dávky v hmotné nouzi mercedesem nebo z domu s bazénem , respektive z rekreační chaty (a byt pronajímat) , což je dnes běžné považuji za asociálnější než těch 20 hodin veřejně prospěšných prací.

0 0
možnosti
LV

Velebný

8. 11. 2011 0:02
Re: Soihlas, že je to špatně

Ale to já také považuji za nepřijatelné, naprosto a je to nutné zastavit. Ale to nemá nic společného s tím, že honit zametat ulice někoho, kdo je zrovna třetím měsícem bez práce a práci neodmítá (kdyby odmítal, je to jiná píseň, je prostě nesmysl a neřeší to nic z toho, co předkladatelé veřejně deklarovali jako cíl novely. LV

0 0
možnosti
T

torstyn

7. 11. 2011 8:39
Vy oranžový jste snad jediní

kteří považují soc.a zdrav. pojištění  za nějakou pojistku kterou si člověk dobrovolně platí. Prozradím Ván novinku tyto pladby s pojištěním namají nic společného spíše by se měli označovat slovem daň.Ale to by pak každý pracující člověk věděl ,že se svým příjmem jeden půl na půl se státem ,proto již při zavedení této daně byla nazvána "pojištěním". Ale věřím ,že jako vzdělaný člověk toto víte a tady na blogu jen plníte stranický úkol (co také od Vás čekat po tom kabaretu ve sněmovně)

0 0
možnosti
LV

Velebný

7. 11. 2011 9:32
Re: Vy oranžový jste snad jediní

To je zajímavé, ale měl jsempocit, že v podstatě to stejné jsem napsal. Že to je pojištění vynucené státem prostřednictvím zákona. Nedodal jsem, že to je tedy daň, jenže to plyne z definice. A říkám, že novela zákona o zaměstnanosti zase potlačuje princip pojistného, jeho zbytky, a posiluje princip daně, která je nyní zcela dominující.Tedy, že název pojištění je znovu o něco více lživý než předtím. takpokud to nebylo jasné, toto doplňuji. Pěkný den. LV

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1359x
Zcela obyčejný člověk ze severní Moravy, kde je drsné podnebí a skvělí lidé. Shodou okolností jsem poslancem, ale to není tak podstatné. Nicméně moje barva je oranžová.

Seznam rubrik