Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

18. 3. 2011 10:43
K zamyšlení

Udává se, že nejvýhodnější z obnovitelných zdrojů jsou vodní elektrárny. I ty však jsou stavěny v seismicky nestabilních oblastech - příkladem může být Itálie nebo sousední Rakousko. Jedno z historických zemětřesení, které zničilo Villach, pobořilo i budovy u nás. Osobně víc nedůvěřuji přehradní zdi než reaktoru. Můžete se pokusit vyhledat počty zabitých při haváriích přehrad a při haváriích jaderných elektráren.

O zemětřeseních u nás:

http://kareldrabek.blog.idnes.cz/c/53175/Zemetreseni.html#t2

A pro odlehčení fikce, jak by to vypadalo v současnosti:

http://kareldrabek.blog.idnes.cz/c/57048/Havarie-v-Dukovanech-A-co-Villach-vazeni-rakousti-pratele.html

0 0
možnosti
LV

Velebný

18. 3. 2011 14:13
Re: K zamyšlení

Děkuji za příspěvek. Vaše vize zničeného Villachu je velmi zajímavá. Doufejme, že nepravdivá. Pěkný den. LV

0 0
možnosti
JD

pedr64

18. 3. 2011 9:04
je to jen politika

zelení jsou na ústupu(nebo jako u nás v propadlišti dějin) a Fukušima je pro ně darem z nebes. tak začali zase vřeštět. K tomu volby v části německa a je to, proč bychom se s tím nesvezli pro svůj politický profit, říkaji si politici. Jenže když řeknou a, musí říci i b, a do toho se jim vůbec nechce.  Že bude stát v případě odklonu od jádra elektřina dvojnásobek, že taky občas nepůjde, to se přece před volbama neříká.

Na druhou stranu k blackoutu a tím výpadku chladících systémů může dojít i z jiných příčin, než v japonsku a kdoví, jak jsou pro tento případ staré zdroje připraveny

0 0
možnosti
L

lesicatko

18. 3. 2011 9:33
Re: je to jen politika

No zelení rozhodne nie sú na ústupe, naopak - nejde len o zisky či prepady stran zelených v tej ktorej krajine, ide o ideologický princíp, korý je hlavne u mladeže veĺmi silný.Je to nahradná ideologia v zmysle niekdajšieho komunizmu, nahradné naboženstvo, nahrada v zlyhavajúcom svete. Takže absolútne si nemyslím , že je v prepadlisku dejín. 

0 0
možnosti
MS

Michal007

18. 3. 2011 9:03
Nikdo nepředpokládal?

Za posledních 150 let bylo v Japonsku 5 tsunami o výšce 8-30m ( http://kareldrabek.blog.idnes.cz/c/182298/Tsunami.html ).

Uznávaný japonský seismolog profesor Ishibashi odešel v roce 2006 z japonské národní jaderné komise. Protestoval proti faktu, že krizové plány se ohlížejí spíše do seismicky klidné minulosti a neberou v potaz možnost zemětřesení většího než 450 GAL, zatímco v budoucnu je reálné počítat i s aktivitou 1000 GAL (ekvivalent 7,3 Richterovy stupnice). ( http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/alexandra-alvarova.php?itemid=12540 )

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1359x
Zcela obyčejný člověk ze severní Moravy, kde je drsné podnebí a skvělí lidé. Shodou okolností jsem poslancem, ale to není tak podstatné. Nicméně moje barva je oranžová.

Seznam rubrik