Také máte stejný pocit, že vás mnozí novináři mají za vola?

Nechci si přihřívat polívčičku a nasazovat oslí uši panu generálnímu veřejnoprávnímu. Ale když začaly dostihy sledovanosti mezi ČT, Novou a Primou, řečeno slovy koňařů majitel stáje Dvořák dal order žokejům a jezdcům v sedle ČT, aby zadržovali koně.

Dostat veřejnoprávní televizi na úroveň chápání člověka zvídavého, leč mírně podprůměrného. A hlavně laťku nezvyšovat, jako to dělal Mathé, to by mohlo našeho diváka odradit. 

Co projde u Telettubies se mi nějak zajídá u pořadů pro zdravé duševně vyspělé jedince. Jen podle vysvětlující slovní vaty, kterou mne oblažují někteří redaktoři, mám dojem, že mé IQ = 2 + 3 tykve. Jsem rád, že se mi dostane vysvětlení o 2. světové válce, že byla v minulém století. Někteří by vylepšili své tvrzení ještě úderněji, na přelomu 30. a 40. let minulého tisíciletí.

Na podobný problém upozorňoval Werich při četbě Švejka, u věty ..... strážník odvedl Švejka na policejní komisařství v Salmovské ulici* a ve vysvětlivkách se dozvíte ,, ulice v Praze ,,. Nakladatel předpokládá, že co čtenář, to blbec. Ona ta ulice není v šumavských neprostupných hvozdech, jéminánku?

To samé předpokládá i ředitel ČT a já se raduji z té přemíry doplňujících informací a radostně volám éééé, áááá, úúúú a bééé jako Dipsy, Laa-Laa, Po a Tinky Winky.

Autor: Ladislav Smrčka | úterý 29.4.2014 18:25 | karma článku: 14,65 | přečteno: 596x